China a prezentat un prototip de tren care poate atinge viteza de 620 de kilometri pe oră

1 lună in urmă 26

China a dezvăluit prototipul pentru un nou tren Maglev de mare viteză care este capabil să atingă viteza de 620 de kilometri pe oră, informează CNN.

Trenul funcționează cu energie supraconductoare la temperatură înaltă, ceea ce îl face să arate ca și cum plutește de-a lungul căii magnetizate.

Prototipul elegant de 21 de metri lungime a fost prezentat presei din orașul Chengdu, provincia Sichuan, pe 13 ianuarie. Cercetătorii universitari au construit și 165 de metri de cale ferată pentru a demonstra cum ar arăta trenul și cum este atmosfera în interiorul său, potrivit Xinhua News.

Profesorul He Chuan, vicepreședinte al Universității Southwest Jiaotong, care a lucrat la prototip, a declarat reporterilor că trenul ar putea fi „operațional” în decurs de 3-10 ani.

”Sichuan are resurse bogate în pământ, ceea ce este foarte benefic pentru construcția noastră de piste magnetice permanente, de promovare și de dezvoltare mai rapidă a experimentelor”, a adăugat He Chuan.

China are cea mai mare rețea feroviară de mare viteză din lume, care se întinde pe peste 37.000 de kilometri, și cel mai rapid tren care operează comercial – Shanghai Maglev.

Primul tren Maglev de mare viteză al țării, a început să funcționeze în 2003. Cu o viteză maximă de 431 km / h, trenul face legătura între Aeroportul Shanghai Pudong și Longyang Road din partea de est a Shanghaiului.

China dorește acum să aducă îmbunătățiri infrastructurii feroviare, înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, care vor avea loc la Beijing.

Anul trecut, China a lansat o nouă linie ferată de mare viteză de 174 de kilometri care leagă Beijingul de orașul gazdă al Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, Zhangjiakou, reducând timpul de călătorie între cele două de la trei ore la 47 de minute.

La începutul acestei luni, Chinaa lansat un tren rapid special conceput pentru a rezista la temperaturi de îngheț. Trenul CR400AF-G poate parcurge până la 350 de kilometri pe oră pe o vreme de până la -40 grade Celsius.

Trenul circulă pe trasee între Beijing, Shenyang și Harbin – orașfiind atât de rece încât găzduiește anual un festival dedicat zăpezii și gheții.

FOTO. Captura CNN

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă