China a izolat un oraș cu 11 milioane de oameni, după depistarea a 119 cazuri de COVID. Toți locuitorii urmează să fie testați

1 lună in urmă 9


Cei 11 milioane de locuitori ai orașului chinez Shijiazhuang, aflat în nordul țării nu mai au voie să iasă sau să intre din oraș, indiferent de motiv. Școlile au fost închise, iar transportul public a fost întrerupt, relatează BBC News.


Orașul chinez, aflat în provincia Hebei, a înregistrat joi 119 cazuri, în timp ce în restul țării au fost 23 de cazuri.


Autoritățile au luat imediat măsuri dure, pentru a limita răspândirea: au carantinat orașul. În plus, au fost amenajate deja 5.000 centre de testare. Astfel, urmează să fie testați toți cei 11 milioane de locuitori.


Noul număr de infectări este cel mai ridicat din ultimele cinci luni în China, unde focarele au fost limitate și ”stinse” rapid, prin măsuri dure, printre care testări în masă inclusiv în locuri unde au fost depistate foarte puține infectări.


Carantina totală impusă de autorități joi în Shijiazhuang vine cu doar câteva săptămâni înainte de Anul Nou Chinezesc, o perioadă în care în China se călătorește masiv, oamenii întorcându-se în casele părintești, pentru a-și petrece vacanța cu familiile lor.


Nu este prima dată când China închide un oraș pentru a stăpâni un focar de COVID.


În octombrie, toți cei nouă milioane de locuitori ai orașului chinez Qingdao au fost băgați în carantină și au fost testați în cinci zile, după confirmarea a zece cazuri. Infectările au fost legate de un spital care trata pacienții cu COVID sosiți din străinătate.


În aceeași lună, autoritățile au închis Kashgar, din regiunea Xinjiang, și au testat la foc automat în jur de 4,7 milioane de oameni, după apariția unui focar în zonă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă