China a anunțat că racheta rătăcită în spaţiu s-a prăbuşit în Oceanul Indian, în zona insulelor Maldive

1 lună in urmă 112

Centrul spaţial din China a confirmat, cu puţin timp în urmă, că racheta rătăcită s-a prăbuşit, întreagă sau fragmentată, în Oceanul Indian, în zona insulelor Maldive.

Racheta rătăcită de China în spaţiu s-a prăbuşit în Oceanul Indian, în zona insulelor Maldive

Profimedia

Deocamdată nu există observaţii radar sau fotografii care să ateste dispariţia rachetei. Dar astronomii care i-au urmărit, în ultimele zile, apropierea de Pământ sunt de acord cu estimarea specialiştilor chinezi. Racheta a reintrat, în această noapte, în atmosferă şi a trecut peste Oceanul Atlantic, peninsula Iberică, Marea Mediterană şi peninsula Arabică.

Confirmation from @SpaceTrackOrg. #LongMarch5B is down. https://t.co/6Q022uscFi

— The Aerospace Corporation (@AerospaceCorp) May 9, 2021

Pe reţelele sociale au apărut mai multe înregistrări ale trecerii sale pe cer dar nici acestea nu au fost autentificate. Oficialii chinezi au afirmat încă de ieri că reintrarea rachetei în atmosferă nu prezenta niciun pericol pentru omenire.

Deșeurile provenind de la Long March 5B, care a lansat modulul „Heavenly Harmony” pe orbita joasă a Pământului, pe 29 aprilie, din Wenchang, provincia Hainan, vor cădea probabil în apele internaționale, a raportat China Times Global, miercuri, pe fondul îngrijorării că ar putea provoca daune la reintrarea în atmosfera Pământului.

"Probabilitatea ca acest proces să provoace vătămări la sol este extrem de redusă", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin.

- Articolul se actualizează -

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă