Chick Corea, legendă a jazz-ului, a murit la 79 de ani. Suferea de o formă rară de cancer

2 săptămâni in urmă 32

Chick Corea, una dintre legendele muzicii jazz, a murit joi la vârsta de 79 de ani, informează Rolling Stone.

Potrivit revistei americane, Chick Corea suferea de o formă rară de cancer.

În anii 60, Corea s-a consacrat ca un pianist de top, făcând parte din trupa celebrului Miles Davis. Ulteriorm și-a făcut propria formație, Return to Forever, cu care a interpretat o muzică vibrantă și a făcut carieră în epocă.

Implicat în nenumărate proiecte, Chick Corea a lansat anul trecut un disc, ”Plays”, în care atinge o diversitate muzicală ce pleacă de la piese clasice la bepop și altele.

Armando Anthony ”Chick” Corea s-a născut pe 12 iunie 1941 în Chelsea, Massachusetts, SUA. Tatăl său era trompetist de jazz, dar i-a făcut cunoștință cu pianul.

De-a lungul carierei, Corea câștigat de mai multe ori premiul Grammy la secțiunile pianist/keyboardist și compozitor de jazz american.

Corea a cântat și la București în mai multe ocazii: în 2008, la Bucharest Masters of Jazz Festival, în 2009 și trei ani mai târziu, alături de John McLaughlin, la Sala Palatului.

<iframe width="700" height="400" src="https://www.youtube.com/embed/KRLwsSbqlwo" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă