Chelsea Londra se luptă cu Manchester United pentru transferul noului copil minune de la Barcelona, Ilaix Moriba, pe care ambele l-au ratat în 2019!

1 lună in urmă 2

Rivalele Chelsea Londra și Manchester United se duelează pentru transferul lui Ilaix Moriba, după ce l-au ratat pe copilul minune al Barcelonei, în 2019.

Moriba este noua senzație a echipei lui Ronald Koeman din acest sezon de La Liga.

Ilaix Moriba a fost promovat la prima echipă a celor de la FC Barcelona, iar Chelsea și Manchester United vor să îl transfere!

Tânărul de 18 ani Ilaix Moriba a  jucat 6 meciuri în toate competițiile și a marcat primul său gol pentru catalani în victoria cu 2-0 împotriva celor de la Osasuna, de luna aceasta.

Moriba, comparat de mulți ca stil de joc cu Paul Pogba, este dorit, din 2019, de Chelsea și Manchester United. Cele două echipe au făcut oferte atunci, dar negocierile au picat.

Mijlocașul, care impresionează prin fizicul său, a rămas până la urmă pe Nou Camp. Acum, însă, conform celor de la Sport, Chelsea și United îl urmăresc îl vor din nou, după ce a „explodat” sub comanda lui Ronald Koeman.

A fost la un pas să semneze cu Manchester City

Lista cluburilor de top ale Europei care l-au avut în radarul lor pe Ilaix este lungă. Borussia Dortmund și RB Leipzig i-au cerut fostului director al formației catalane, Eric Abidal, să îl ofere împrumut pe Moriba, în sezonul trecut.

Lovitura ar fi putut fi dată, însă, de Manchester City. Fotbalistul a fost aproape să ajungă sub comanda lui Pep Guardiola, în urmă cu doi ani, atunci când au apărut îndoieli cu privire la un nou acord cu Barcelona.

City a fost atât de aproape de semnarea spaniolului, încât Moriba chiar își rezervase un bilet de avion către Manchester, în timp ce își căuta primul său contract de fotbalist profesionist.

Dar, în ultimul moment, tatăl său, Mamady Kourouma, a anulat biletul în dimineața zborului, după o întâlnire care s-a dovedit a fi decisivă în discuțiile contractuale cu gruparea blaugrana.

„Cu Barcelona, ​​negocierile nu avansau deloc. Ne-am întâlnit cu Txiki Begiristain (n.r. directorul sportiv al lui City) și ne-a explicat întregul său proiect. Ne-a plăcut pentru că au pariat foarte mult pe el. Câteva săptămâni mai târziu am avut biletele de avion pentru a călători la Manchester și a semna contractul.

Le-am anulat chiar în dimineața zilei în care trebuia să mergem acolo. Am vrut ca Ilaix să fie un exemplu și un reper pentru următoarele generații ale Barcelonei. Prietenii lui au plecat. Dacă el rămânea, era o dovadă că Barcelona pariază pe jucătorii de la echipa de tineret. Am reușit să ajungem la un acord în care am ieșit cu toții câștigători”, a afirmat părintele fotbalistului. O decizie care s-a dovedit a fi mai mult decât inspirată.

The post Chelsea Londra se luptă cu Manchester United pentru transferul noului copil minune de la Barcelona, Ilaix Moriba, pe care ambele l-au ratat în 2019! appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă