Cheloo & co au scris istorie pentru România la Raliul Dakar! Premieră absolută pentru automobilismul românesc

1 săptămână in urmă 16

  • Liga Campionilor: Buducnost - CSM București, sâmbătă, 19:00, Digi Sport 1

  • Ligue 1: PSG - Brest, sâmbătă, 22:00, Digi Sport 1

Astfel, este pentru prima dată după mai bine de 40 de ani de automobilism românesc când un echipaj din România a reușit să încheie cursa, dar și prima dată când două echipaje românești termină ambele cu succes Raliul Dakar.

  • La Raliul Dakar a participat și Cheloo, care a fost copilotul lui Mihai Ban. 

Cheloo și ceilalți români participanți la Raliul Dakar au scris istorie pentru România

Echipajul Mihai Ban / Ştefan Cătălin Ion (Cheloo) a ocupat locul 54 în ierarhia finală, la 51 h 25 min 38 sec de marele învingător, Nasser Al-Attiyah. Celălalt echipaj, format din Iacob Ilie Buhai Hotea şi Tudor Turdean, a încheiat pe locul 58, la 57 h 20 min 25 sec de qatarian.

Galerie Foto

În etapa a doisprezecea și ultima, de vineri, desfăşurată între Bisha şi Jeddah, pe 164 km, echipajul Ban/Ion s-a clasat pe 62, în 02 h 41 min 44 sec, la 01 h 06 min 25 sec de câştigătorul etapei, sud-africanul Henk Lategan. Buhai Hotea/Turdean s-a situat pe 64, la 01 h 09 min 39 sec Lategan. La clasa 4x4, Ban/Ion a ocupat locul 26 la general, iar Buhai Hotea/Turdean, 28.

Agerpres

Cheloo, în timpul Raliului Dakar: "Tot ce ne dorim este să terminăm cursa"

Săptămâna trecută, Cheloo transmitea un mesaj din Dakar. Celebrul rapper spunea că obiectivul echipei sale este să termine cursa, lucru care s-a și întâmplat între timp. 

E 7 fără 10 minute, toată lumea doarme, mai puțin eu, care bântui pe aici de la ora 4, am murit de frig în cort. E ziua numărul 6, astăzi, toată vina sau tot succesul o să pice pe umerii mei, voi fi copilot de precizie.

Vor fi foarte mulți bolovani mari cât mingea de baschet. Ieri am mers cu 20 km/h pe porțiunile respective și i-am dat 150 km/h pe cele rapide. Tot ce ne dorim este să terminăm cursa”, a declarat Cheloo înaintea începerii etapei de vineri, pe contul său de Facebook.

Etichete: raliu , raliul dakar , dakar , cheloo , catalin stefan ion , romania dakar

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă