Checul fără lapte pe care îl poate mânca oricine. Ce secret ascunde acest desert delicios

2 luni in urmă 12

Checul este genul de desert în fața căruia cu greu îi poți rezista. Pufos, delicios și gustos, acest preparat este îndrăgit de toată familia, de la mic la mare. Cu lapte, ouă, fructe sau orice combinație preferată, checul nu are cum să lipsească din preparatele mamelor sau ale bunicilor noastre.

Checul fără lapte pe care îl poate mânca oricine

Pentru persoanele care au intoleranță la lactoză sau pur și simplu vor să mai slăbească, dar nu pot renunța la ceva dulce, există o minunată rețetă de chec fără lapte. Ce secret ascunde acest desert delicios.

Această rețetă simplă de chec nu are lapte, ci apă caldă. Astfel, conține mai puține calorii, fiind perfect în curele de slăbire.

Pentru prepararea acestui chec fără lapte, ai nevoie de următoarele ingrediente:

200 g de făină

200 ml apă caldă

100 g de stevie

60 ml ulei de floarea soarelui

16 g praf de copt

2 ouă întregi

Iar pentru decor:

puțin zahăr pudră.

Checul cu apă caldă, în loc de apă, se prepară foarte repede și are mai puțin de 200 de calorii/porția.

Modalitate de preparare chec fără lapte:

Într-un bol adânc, toarnă apa caldă, făina și îndulcitorul. Amestecă totul manual cu un tel, apoi adaugă uleiul de semințe și cele două întregi. Omogenizează bine. După care adaugă un vârf de sare fină și praful de copt. Compoziția trebuie să fie groasă și fără cocoloașe.

Tapetează o tigaie rotundă cu hârtie de copt și transferă în ea aluatul de chec fără lapte. Bagă checul la cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 40-45 de minute. Odată ce este făcut, scoate-l din cuptor si presară puțin zahră pudră doar după ce s-a răcit aluatul.

Chec fără ouă, rețetă

O altă variantă cu mai puține calorii este checul fără ouă, cu apă caldă. Ai nevoie de următoarele ingrediente: 250 g făină, 250 ml apă caldă, 150 g zahăr pudră, 40 ml ulei de semințe, 16 g praf de copt, vanilie și 1 lămâie.

Pentru decor, ai nevoie de zahăr pudră.

Toarnă apa călduță și uleiul de semințe într-un borcan, pe care îl închizi cu capacul și îl agiți bine. Între timp, într-un castron, amestecă făina și praful de copt, adaugă coaja unei lămâi și compoziția din borcan. omogenizează totul cu grijă, apoi adaugă și sucul unei lămâi. Amestecă din nou.

Tapetează o tavă de copt cu hârtie pergament și transferă amestecul în ea. Bagă la cuptor, la 180° C, timp de 45 de minute. Lasă checul să se răcească, iar la final decorează-l cu zahăr pudră. Poftă bună!

The post Checul fără lapte pe care îl poate mânca oricine. Ce secret ascunde acest desert delicios appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă