CHECK IN: Ce se întâmplă cu gratuitatea călătoriilor la tren pentru studenți

2 săptămâni in urmă 14

 Ce se întâmplă cu gratuitatea călătoriilor la tren pentru studențiCHECK IN: Ce se întâmplă cu gratuitatea călătoriilor la tren pentru studenți

Studenții vor avea reducere 50% la călătoriile cu trenul pe tot timpul anului. Până acum, aveau gratuitate la transportul feroviar. Gratuitatea ar trebui să fie menținută pentru ruta dintre domiciliu și facultate. Unde vor putea totuși călători ne spune Ana Maria Păcuraru, la rubrica Check in. 

VINERI, 12 FEBRUARIE 2021, 12:35

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Executivul pregătește adoptarea unei ordonanțe de urgență, care va elimina o serie de gratuități și sporuri considerate populiste. Primii vizați sunt angajații din sistemul bugetar care vor pierde sporuri și subvenții, informează surse guvernamentale. 

 Dar nu vor rămâne neafectate nici alte categorii. Una dintre acestea este reprezentată de studenți. Transportul gratis ar urma să fie limitat. Așa că adio cu vacanțe gratis la mare și la munte pentru tineri. Mâna pe carte ar zice guvernul. Ce atâtea plimbări. Cel mai probabil măsura se va aplica prin impunerea unui număr maxim de călătorii. Adică studenții care locuiesc în provincie vor fi nevoiți să declare un traseu între casă și facultate și astfel controlorii vor știi unde se aplică reducerea și unde nu. Totul a început la 1 februarie 2017. 

Guvernul PSD de atunci a adoptat o hotărâre de Guvern prin care s-a decis ca studenţii români și străini din învățământul universitar cu frecvenţă - licență, master, doctorat - să aibă gratuitate la transportul feroviar intern. Gratuitatea se aplica la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe toată durata anului calendaristic, indiferent de distanță sau de rutele călătoriilor. Nici până în 2017 studenții nu plăteau prețul întreg. Până atunci, studenții beneficiaseră de reducere de 50% pentru călătoriile cu trenul în limita a 24 de călătorii pe an, pe baza unor cupoane speciale și a legitimației.

Ana Maria Păcuraru da zilnic Check IN acolo unde descoperim o problemă. Astfel, autoritățile vor avea o hartă cu puncte în care trebuie să vină cu soluții. Dacă aveți o propunere de subiect, trimiteți un mesaj la [email protected] 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă