Champions League se schimbă definitiv! UEFA a aprobat noul format, cu 36 de echipe

3 săptămâni in urmă 13

  • Liga 2: Mioveni - ASU Politehnica Timișoara, luni, 16:00, Digi Sport 1

  • Liga 2: U Craiova 1948 - Rapid, luni, 21:00, Digi Sport 1

UEFA a anunțat extinderea formatului Champions League, de la 32 la 36 de echipe, la câteva ore după ce douăsprezece cluburi au anunţat înfiinţarea unei competiţii închise, Superliga europeană.

"Comitetul executiv a aprobat formatul" noii Ligi a Campionilor, cu un minicampionat în locul fazei grupelor, a anunţat secretarul general adjunct Giorgio Marchetti într-o conferinţă de presă după reuniunea acestei organizaţii, desfăşurată la Montreux, Elveţia.

Un nou format în UEFA Champions League, începând din 2024

Din 2024 vom avea 36 de cluburi în Champions League, care vor fi împărţite în patru grupe de câte nouă echipe, pentru a disputa meciurile sub forma unui mini-campionat.

Anglia, Spania, Germania și Italia vor avea câte patru echipa calificate automat în grupe. Franța va avea trei reprezentante în grupe, iar câștigătoarele Europa League și Champions League vor avea de asemenea locul asigurat.

În prima parte a Champions League se vor disputa câte 10 meciuri de echipă, fără tur-retur. După aceste meciuri, primele opt formații se vor califica în optimi.

Echipele care termină între locurile 9 şi 24 vor juca un play-off, tur-retur, pentru a desemna celelalte opt echipe care trec în optimi, iar cele clasate între locurile 25 şi 36 vor fi eliminate.

Știre în curs de actualizare

Etichete: superliga , meciuri champions league , format champions league
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă