Champions League ar putea fi o competiție doar pentru cluburile cu nume și bogate ale Europei, dacă noul format propus de Edwin van der Sar va fi aprobat! „Riscăm să pierdem fanii”

1 lună in urmă 3

Președintele lui Juventus, Andrea Agnelli, a vorbit despre cele mai recente propuneri făcute în legătură cu viitorul format al Champions League.

Șeful piemontezilor a ținut să evidențieze și rolul pe care îl are fostul portar de legendă Edwin van der Sar într-un posibil nou format al celei mai importante competiții intercluburi din lume.

Cele mai mari cluburi din Europa încearcă să introducă un nou model elvețian de 36 de echipe, până în 2024, care ar presupune mai multe meciuri, premii mai mari și unele echipe care se vor califica pe baza performanțelor lor istorice.

Andrea Agnelli a dezvăluit „luptele” pe care le-a avut cu președintele UEFA, Aleksander Ceferin, pentru un nou format al Champions League

UEFA urma să organizeze o întâlnire a Comitetului Executiv vineri, dar aceasta a fost acum amânată și potențial programată peste două săptămâni, pentru a se ajunge la un acord formal asupra noului format al competiției.

Cluburile consideră că UEFA ar trebui să se ocupe mai mult de guvernarea competiției decât de partea comercială a Ligii Campionilor, în timp ce ligile importante ale Europei sunt îngrijorate de numărul mai mare de meciuri și de modalitatea de calificare a cluburilor.

Agnelli, președintele Asociației Cluburilor Europene, a declarat în cadrul Adunării Generale a ACE: „Deși nu este prezent aici, aș dori să-i mulțumesc președintelui Ceferin pentru argumentele și  luptele pe care le-am dus anul trecut din octombrie până în decembrie. Dar au fost argumente și lupte foarte productive.

De aceea, salut conversația pe care am avut-o, în calitate de șef al ECA, în ultimele luni cu UEFA pentru dezvoltarea jocului. Există prea multe meciuri care nu sunt competitive, atât la nivel național, cât și internațional. Trebuie să punem fanii pe primul loc. Fanii nu pot fi tratați ca niște persoane oarecare și trebuie să le oferim cea mai bună experiență posibilă sau riscăm să-i pierdem”.

Agnelli a mai declarat că directorul executiv al celor de la Ajax, Edwin van Der Sar, a venit cu modelul elvețian, care va vedea cluburile cum joacă mai multe partide, dar se speră că astfel se va pune capăt meciurilor fără miză, de la subsolul clasamentului, din faza grupelor UCL, care sunt întotdeauna urmărite de un număr foarte mic de suporteri.

The post Champions League ar putea fi o competiție doar pentru cluburile cu nume și bogate ale Europei, dacă noul format propus de Edwin van der Sar va fi aprobat! „Riscăm să pierdem fanii” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă