CFR și FCSB, „luptă” pentru un jucător din Liga 1: „Un mijlocaș la închidere senzațional!”

3 săptămâni in urmă 26

Articol de , - Publicat miercuri, 29 decembrie 2021, 22:29 / Actualizat miercuri, 29 decembrie 2021 22:40

CFR și FCSB, principalele concurente în lupta pentru titlu, îl vor pe mijlocașul defensiv de la Botoșani. Francezul pe care Hagi l-a dat afară mai e ofertat și din Polonia, așa că sunt șanse foarte mari ca el să plece în iarna aceasta.

Un fotbalist pe care Hagi nu l-a considerat îndeajuns de bun pentru echipa lui a ajuns acum să fie curtat insistent de forțele campionatului, de cluburile cele mai bogate și mai bune. Malcom Edjouma e apreciat și de FCSB, și de CFR, și mai există pentru el o propunere și din prima ligă poloneză. 

 „Vine cu noi în cantonament, e tip Courtois”

FCSB

„Achiziție” neașteptată la FCSB: „Vine cu noi în cantonament, e tip Courtois”

Petrescu l-ar vrea pe francez încă din iarna aceasta, iar Mihai Stoica l-a inclus în echipa ideală a campionatului, o formulă pe care managerul a creat-o neluând în calcule și fotbaliști de la FCSB. 

Deac-Edjouma-Rață ar fi mijlocul cel mai bun din competiție, conform lui MM. Rață, pe care FC Voluntari l-a achiziționat în vara anului trecut de la Chindia, reprezintă o altă revelație a stagiunii, așa cum este și Edjouma.

L-a descoperit, apoi l-a aruncat

Francezul a ajuns la Viitorul, numele de atunci al clubului pe care-l patronează Hagi, în iarna anului trecut. Fusese adus de la Chambly, o formație din liga secundă franceză. El nu era titular de bază în Ligue 2, însă Hagi a considerat că exista un potențial pentru dezvoltarea jucătorului și l-a angajat, după care nu l-a folosit mai deloc. 

Malcom a bifat un singur meci ca titular în Dobrogea înainte să fie pus pe liber. Marius Croitoru „l-a pescuit” de la Constanța și l-a transformat într-un titular indiscutabil, un fotbalist pe care au pus ochii cluburi mai bune. 

„Marius mi-a zis să-l luăm și am semnat cu el. L-am plătit degeaba la început, în câteva luni în care nu putea să joace, doar ca să-l blocăm, să nu-l ia altcineva”, a povestit Valeriu Iftime, președintele de la Botoșani.

Edjouma ar putea să fie bun la FCSB, e un mijlocaș la închidere senzațional! Ongenda nu va pleca în iarna aceasta, dar unul dintre cei doi brazilieni ai noștri, Jaja și Mateus, ar putea să fie un înlocuitor pentru Man la FCSB
-Valeriu Iftime, președinte FC Botoșani

Sunt buni și de la amatori

Mijlocaș defensiv, Edjouma are 25 de ani și se află în cel mai bun sezon din carieră, cu 19 partide bifate în campionat și cu patru goluri. Înainte să ajungă în România, el evoluase doar în ligile mici din Franța. Nu este primul jucător care apare din subsolul Hexagonului și se impune în România. 

Boudjemaa și Houri proveneau din ligi de amatori din Franța și amândoi au avut succes în prima ligă românească. Boudjemaa a fost foarte bun la Petrolul și la Astra, Houri a jucat pentru Farul și acum se află la Universitatea Craiova, care va achita 600.000 de euro ca să-l ia definitiv de la Mol Vidi, din Ungaria.

Valeriu Iftime: „Suntem obligați să vindem!”

CFR, FCSB și polonezii care-l vor pe Edjouma au șanse mari să-l achiziționeze pe mijlocașul defensiv de la Botoșani. Președintele moldovenilor, Valeriu Iftime, a calculat, într-o declarație de la DigiSport, că societatea pe care o conduce e obligată să cedeze fotbaliști ca să-și echilibreze bugetul: 

„În sezonul acesta nu am vândut jucători așa cum eram obișnuiți și cum planificaserăm. E obligatoriu să vindem în iarna aceasta, am avea nevoie de vreo 700.000 de euro ca să completăm bugetul. Noi am crescut cheltuielile, inclusiv cu centrul de tineret, fiindcă ne bazam că o să mai avem încasări din transferuri, ceea ce nu s-a întâmplat”

Formula pe care a ales-o Mihai Stoica la TelekomSport: 

Aioani (Farul) - Sorescu (Dinamo), Ghiță (Farul), P. Iacob (Chindia), Camora (CFR) - Deac (CFR), Edjouma (Botoșani), Rață (Voluntari) - Omrani (CFR), Koljici (CSU Craiova), A. Ivan (CSU Craiova)

Citește alte știri din Liga 1:

„Achiziție” neașteptată la FCSB: „Vine cu noi în cantonament, e tip Courtois”

Ultimatum pentru Toni Petrea » Perioadă de foc la FCSB: câte etape i-a acordat Gigi Becali

Playtech: ȘOC! Previziunea sumbră a lui Sorin Ovidiu Vântu la final de 2021: ‘Se va prăbuși’


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă