CFR încearcă imposibilul în „casa groazei”! Detaliul care demoralizează orice adversar de pe AFAS Stadion

1 lună in urmă 23

Cu un singur punct în grupa de Conference League, campioana României are calcule complicate la calificarea în „primăvara europeană”. Meciul de la Alkmaar ar putea fi decisiv. Jablonec și Randers au 4, respectiv 3 puncte. Dacă cele două nu termină la egalitate șansele CFR-ul la locul doi dispar aproape în totalitate, fără un rezultat pozitiv în Olanda.

Dar ceea ce încearcă echipa lui Dan Petrescu pare o misiune imposibilă. Cel puțin așa a fost pentru majoritatea cluburilor care au vizitat AFAS Stadion în 2021.

Doar PSV, Ajax și Utrecht au scăpat cu bine

Arena unde își joacă Alkmaar partidele de acasă este una dintre cele mai de speriat pentru adversari, din toată Europa. Echipa olandeză a disputat 17 partide pe teren propriu și doar 3 oaspeți au reușit să câștige acolo. A făcut-o PSV pe 11 septembrie. A fost 0-3 și primele puncte pierdute acasă de Alkmaar în ultimele 8 luni. La începutul anului, două echipe s-au mai impus pe AFAS Stadion.

A făcut-o Ajax, în cupă și în campionat, la fel ca Utrecht. În rest, Alkmaar a câștigat toate celelalte 13 partide disputate pe teren propriu, indiferent dacă s-au jucat în campionat sau în cupele europene.

Pe Dan Petrescu îl îngrozește această statistică.

„Acasă e foarte bună, trebuie să facem un meci perfect ca să obținem ceva. Nu neapărat victoria, orice rezultat pozitiv înseamnă un lucru mare pentru noi în momentul ăsta. Echipa lor arată foarte bine, jucători tineri. Din primii 11 toți joacă la echipa națională și la naționale foarte bune, mai bune ca a României, deci știm ce ne așteaptă. Am simțit asta și la Cluj, mai ales în prima repriză. Ei sunt mai buni acasă, deci vă dați seama că trebuie să fim de 4 ori mai buni decât la Cluj ca să obținem un rezultat pozitiv”, a spus antrenorul la conferința de presă.

Medie de 2,2 goluri/meci

Apărarea lui Dan Petrescu va avea examen serios. Olandezii au și un atac teribil pe teren propriu. Au marcat 39 de goluri în 2021, ceea ce le oferă o medie de 2,2 goluri marcate pe meci. La ultima partidă, AZ Alkmaar a fost condusă de Zwolle cu 2-0, dar a revenit și a câștigat cu 3-2. „Sunt conștient că mâine vor fi foarte multe faze de poartă, mai ales din partea lor. Așa e campionatul olandez, un stil ofensiv. De-aia au și 5 echipe în grupele europene.

Când o să avem noi 5 echipe în grupele europene cred că o să mă las de antrenorat, adică niciodată. Fotbalul din Olanda e mult, mult peste fotbalul din România. Dar noi încercăm să scoatem maximum din acest meci. Mai ales acasă sunt foarte, foarte buni. Fanii îi ajută foarte mult”, a declarat Petrescu.

The post CFR încearcă imposibilul în „casa groazei”! Detaliul care demoralizează orice adversar de pe AFAS Stadion appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă