CFR Cluj cere intervenția comisiilor, după ce Gigi Becali i-a făcut ”hoți” pe arbitri: ”Să suporte consecințele”

1 lună in urmă 9

Liga 2: Universitatea Cluj - U Craiova 1948, vineri, 18:00, Digi Sport 1

Liga 1: Gaz Metan Mediaș - Universitatea Craiova, 20:30, vineri, Digi Sport 1

Gigi Becali a fost criticat în termeni duri arbitrajele pe care le-a avut FCSB în acest sezon, în special la meciurile cu CFR Cluj, 0-2, cu Istvan Kovacs la centru, și cu Hermannstadt, 0-1, oficiat de Cătălin Popa, solicitând chiar ca cei doi centrali, pe care i-a numit ”hoți”, să nu mai arbitreze niciodată echipa ”roș-albastră”. În replică, Marius Bilașco, oficialul campioanei CFR, a solicitat penalizarea patronului rivalei, căruia nu i-a rostit numele, însă aluzia a fost clară, pentru declarațiile dure.

Marius Bilașco cere intervenția comisiilor, după discursul dur al lui Gigi Becali la adresa arbitrajului

Eu aș vrea să cred că nu există o influență atât de mare a unor persoane, prin declarațiile pe care le fac. Mă refer la anumiți conducători sau oficiali ai echipelor din Liga 1, care pun presiune asupra arbitrilor prin ceea ce declară sau, mai mult, îi fac hoți și aș vrea să cred că arbitrii nu se lasă influențați pe care oamenii din jur o pun. Sunt decizii pe care trebuie să le ia, ar fi păcat să fie influențați.

Pentru aceste declarații care vin, legate de arbitrii și de modul cum arbitrează, am văzut c-au fost făcuți hoți de unii conducători, n-am văzut nicio persoană chemată la vreo comisie să dea explicații sau să suporte consecințe pentru asemenea declarații”, a declarat Marius Bilașco, prezent la conferința de presă premergătoare meciului cu Poli Iași, programat duminică, de la 20:30, la Digi Sport 1.

Oficialul campioanei a ținut, în același timp, să-și exprime dezacordul în legătură cu eliminarea lui Edi Iordănescu din meciul cu UTA Arad, din cauza căreia antrenorul nu va sta pe bancă la meciurile cu Poli Iași și FCSB.

E greu, dar trebuie să vorbim despre anumite lucruri. Edi Iordănescu a fost mult prea ușor eliminat. A fost o decizie exagerată, nu a înjurat, a fost o reacție normală pe care a avut-o la o decizie total greșită împotriva noastră, acea fază în care nu s-a dictat corner pentru echipa noastră.

Doar pentru simpla părăsire a spațiului tehnic e o decizie prea aspră. Câți antrenori nu depășesc spațiul tehnic? Nimeni nu are control în momentul în care vrea să dea o indicație, nu te mai uiți la picioare. Ar trebui să fie mai multă toleranță.

E o pierdere că Edi nu va fi pe bancă, e un dezavantaj că nu va fi pe bancă la aceste două partide, extrem de importante, cu Iași și FCSB, echipă cu care suntem în luptă directă”, a transmis Marius Bilașco.

Înaintea etapei a 27-a, FCSB și CFR Cluj se află la egalitate de puncte, 57, în fruntea Ligii 1. Cele două rivale vor disputa al doilea meci direct din acest sezon, în urma căruia se va decide, foarte probabil, formația care va intra în play-off din postura de lider, pe 19 martie, de la 20:30, la Digi Sport 1.

Etichete: marius bilasco , gigi becali , arbitraje liga 1 , fcsb cfr cluj
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă