CFR Cluj, aproape de un dezastru financiar. Ce se întâmplă cu echipa campioană

2 săptămâni in urmă 13

CFR Cluj, aproape de un dezastru financiar. Deși, de la depărtare, clubul din Gruia pare solid, el este afectat de o mare problemă. Datoriile acumulate s-au trasformat într-o adevărată „tumoră” ce nu poate fi scoasă decât prin măsuri extreme. Campioana este foarte aproape, se pare, de a cere intrarea în insolvență.

CFR Cluj, aproape de un dezastru financiar

CFR Cluj, aproape de un dezastru financiar. Câștigarea a 4 titluri consecutiv nu e deloc suficientă pentru a sta „pe lina de plutire” din punct de vedere financiar. La ora actuală, conform GSP, jucătorii lui CFR Cluj nu au fost plătiți de trei luni, în conducere sunt și persoane neplătite de patru luni, și mai există datorii vechi care vor mai apărea pe parcurs.

Colac peste pupăză, CFR Cluj are de achitat, inclusiv fostului antrenor, Edi Iordănescu, suma de 185.000 de euro. Acum, și portarul Arlauskis a dat în judecată clubul la FIFA, solicitând despăgubiri de 500.000 de euro.

În vară, finanțatorul Neluțu Varga a fost de acord să îi achite 300.000 de euro lui Marius Șumudică, după demiterea acestuia. Banii reprezentau clauza de reziliere a contractului plus două salarii neplătite.

Conform datelor oficiale, datoria clubului se ridica, la finalul anului trecut, la 19,5 milioane de euro, scrie GSP. O sumă aproape similară cu cea din 2015, când clubul a intrat în insolvență.

Ce se întâmplă cu echipa campioană

CFR Cluj se apropie de o nouă solicitare de intrare în insolvență. Interesant este că mai mult de jumătate din datoria actuală este chiar față de Nelu Varga. Acesta, în „buna” tradiție a majorității patronilor din Liga 1, nu investește, ci împrumută clubul, atunci când e nevoie de aport financiar. Apoi, din veniturile aduse de echipă, în primul rând își ia partea sa înapoi.

În februarie 2015, CFR Cluj a intrat în insolvență având datorii de aproximativ 20 de milioane de euro. Dar, atunci, majoritatea banilor era datorată către stat. Procedura s-a încheiat în mai 2017, după ce Neluțu Varga s-a implicat financiar la club, plătind datorii de 5 milioane de euro.

La ora actuală, CFR Cluj n-a obținut mai nimic din participarea în cupele europene, așa cum trăgea nădejde. Calificarea în grupele Conference League i-a adus în conturi abia 3 milioane de euro. Până acum, singurul punct obținut în grupe a fost recompensat cu 166.000 de euro.

În acest timp, cheltuielile cu antrenorii, transferurile, contractele reziliate înseamnă mult mai mult. Clubul nu poate solicita intrarea în insolvență, însă, decât după 5 ani de la finalizarea insolvenței anterioare. Adică, nu mai devreme de luna mai a anului viitor.

 

The post CFR Cluj, aproape de un dezastru financiar. Ce se întâmplă cu echipa campioană appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă