Certificatul verde Covid, prioritatea autorităților. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță

2 săptămâni in urmă 18

Certificatul verde, prioritatea autorităților. Profimedia Certificatul verde, prioritatea autorităților. Profimedia

Șeful campaniei naționale de vaccinare consideră că Certificatul verde COVID este "o necesitate", dar trebuie să existe o perioadă de graţie, în care persoanele să decidă dacă vor să se imunizeze sau să facă teste.

MARŢI, 16 NOIEMBRIE 2021, 16:25

SURSĂ: Realitatea AUTOR: Iulian Budușan

„În primul rând, cred că trebuie să ajungem la concluzia că avem nevoie de acest certificat verde şi cred că, aşa cum am observat în ultima perioadă, se cristalizează această opinie că este nevoie de implementarea certificatului verde la nivel naţional", a declarat şeful CNCAV, în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, este nevoie de o perioadă în care cetăţenii să decidă ce aleg.

"Este evident că, dacă de mâine s-ar implementa acest certificat, populaţia eligibilă nu ar avea timp mâine să se vaccineze, să fie toată vaccinată. Atunci, trebuie să existe această perioadă de graţie în care până începem să ne vaccinăm şi majoritatea optează să se vaccineze, dacă vor opta, trebuie să existe o perioadă în care trebuie să menţinem siguranţa epidemiologică, pentru că ştim că în primele 14 zile de la prima doză persoana nu este protejată. Şi, atunci, cel puţin o perioadă de timp, trebuie să avem această certitudine că situaţia epidemiologică nu se deteriorează şi cred că este o măsură care sigur este utilă, pentru o perioadă limitată de timp, încât oamenii să decidă în cunoştinţă de cauză ce vor opta - să se vaccineze sau să opteze pentru testare", a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă