Certificare independentă: cea mai bună experiență de utilizare a internetului fix din România este Vodafone Supernet Fibră

1 săptămână in urmă 15


Vodafone Supernet Fibră oferă cea mai bună experiență de utilizare a internetului fix din România. Recunoașterea primită de serviciul de internet fix vine din partea umlaut, un auditor german independent. Pentru certificare, au fost evaluate peste cinci milioane de eșantioane de trafic de internet colectate în perioada martie - august 2021. Certificarea Vodafone Supernet Fibră marchează și o premieră. E prima oară când umlaut oferă o certificare unui operator de rețea de internet fix din România. 


Verdictul umlaut e clar: Vodafone Supernet Fibră are cea mai bună viteză medie de descărcare a datelor și performanțe notabile în ceea ce privește viteza de încărcare. În cadrul eveluării, serviciul de internet fix a obținut un scor total de 866 puncte dintr-un maxim posibil de 1.000 de puncte, cu un avans de 24 de puncte față de următorul clasat și de 239 de puncte față de operatorul situat pe ultimul loc.


Supernet Fibră de la Vodafone, disponibil prin abonament, oferă viteze de internet de până la 1Gbps, conexiune stabilă și o experiență Wi-Fi foarte bună prin intermediul router-ului Super Wi-Fi. În prezent, rețeaua Vodafone Supernet Fibră acoperă peste 3,3 milioane de gospodării românești din mediul rural și urban.


Pe lângă serviciul de internet fix recunoscut, Vodafone oferă și o rețea 5G foarte performantă. Recent, aceasta a obținut cel mai mare punctaj pentru performanța serviciilor de date mobile și a fost confirmată de același auditor german umlaut drept cea mai fiabilă rețea 5G din România. Lansat în urmă cu trei ani, rețeaua 5G Vodafone a fost prima de acest fel din România. Nu e prima dată când performanțele rețelei mobile a Vodafone România sunt recunoscute – e cea de-a șaptea. Certificarea vine în urma unor campanii de măsurări comparative realizate de umlaut care au vizat toate rețelele mobile din România.„Digitalizarea începe cu rețele de telecomunicații fiabile, extinse până în cel mai îndepărtat sau izolat colț de țară, capabile să susțină accesul tuturor la servicii, educație, sănătate, divertisment. Rămânem, astfel, consecvenți angajamentului nostru de a asigura acces egal la un viitor digital tuturor cetățenilor investind în rețelele Vodafone pentru a oferi cele mai bune servicii și acoperire acolo unde este cea mai mare nevoie de ea”, a declarat Cătălin Buliga, Chief Network Officer Vodafone România și Head of Networks Development for Europe Cluster Markets. 


Vodafone este cel mai mare operator de servicii mobile și fixe în Europa și cel mai mare furnizor de servicii IoT (Internet of Things) din lume. Operează rețele mobile și fixe în 21 de țări. Vodafone a intrat în piața românescă în anul 2005, după ce a preluat operatorul local Connex. 


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă