Cererea de strămutare a lui Dragnea în dosarul SUA a fost RESPINSĂ ca nefondată - Motivul solicitării

1 lună in urmă 18

JOI, 04 NOIEMBRIE 2021, 16:49

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: Monica Vasilescu

„Respins fond - Respinge, ca nefondată, cererea formulată de inculpatul DRAGNEA LIVIU NICOLAE, de strămutare a cauzei care face obiectul dosarului nr. 14451/3/2021, aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti Sectia I Penală. În baza art. 275 alin. 6 C.proc.pen., dispune avansarea, din fondurile Ministerului Justitiei, către Baroul Bucuresti, a sumei de 150 lei, reprezentând onorariul partial pentru apărătorul desemnat din oficiu în solutionarea cererii.

În baza art. 275 alin.2 C.proc.pen., obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 200 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare în solutionarea cererii. Definitivă. Pronuntată în ședință publică, azi, 04.11.2021”, se arată în minuta instanței.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) l-a trimis în judecată pe 17 mai pe Liviu Dragnea, acuzat de trafic de influență în legătură cu vizita făcută în ianuarie 2017 la Washington, cu ocazia inaugurării președintelui SUA de la acel moment, Donald Trump, potrivit unui comunicat de presă.

Procurorii DNA îl acuză pe Dragnea că ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri foloase necuvenite pentru el și pentru PSD, în schimbul cărora a încercat să influențeze premierul și alți miniștri din guvernele PSD pentru a-l ajuta pe acesta. Foloasele necuvenite ar fi vizita la ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump și servicii de lobby.

Liviu Dragnea este un obișnuit al strămutărilor de procese. El a ieșit din închisoare după ce a strămutat procesul la o instanță permisivă – Tribunalul Giurgiu, care a admis cererea sa de eliberare condiționată.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă