Cercetătorii mexicani au creat o mască ce neutralizează SARS-CoV-2

1 lună in urmă 18

Cercetătorii de la Universitatea Naţională Autonomă din Mexic (UNAM) au creat o mască folosind argint şi cupru, elemente dispuse în nenostraturi, care neutralizează SARS-CoV-2, coronavirusul ce cauzează Covid-19, notează news.ro.

Cercetătorii mexicani au creat o mască ce neutralizează SARS-CoV-2

Profimedia

În cazul în care concentraţia virală este mare, virusul dispare în proporţie mai mare de 80% în decurs de opt ore, iar dacă încărcătura virală este scăzută, în două ore nu mai este detectat ARN-ul virusului, potrivit anunţului făcut joi de UNAM.

Masca realizată de universitate este botezată SakCu. Sak înseamnă argint în limba mayaşă, iar Cu este simbolul chimic pentru cupru. „La contactul cu nanostratul de argint şi cupru, membrana SARS-CoV-2 se rupe şi ARN-ul lui este distrus. Astfel, chiar dacă SakCu este aruncată în mod necorespunzător, nu va reprezenta o problemă, pentru că nu este contaminată ca multe măşti care sunt aruncate”, au spus cercetătorii mexicani.

Masca, ce apără şi în faţa acteriilor, este reutilizabilă şi poate fi spălată de până la zece ori fără a-şi pierde proprietăţile biocide. În prezent, este posibilă producerea a 200 de astfel de măşti pe zi.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Un profesor şi-a dus elevii în tabără la Costineşti şi a început să danseze lasciv în faţa lor. Dascălul spune că a fost "o glumă nevinovată"

1

Ce au un comun geografia și striptease-ul? Răspuns: un profesor care a dansat lasciv. Pe jumătate dezbracat în fața elevilor pe care i-a dus în tabără, la mare. Imaginile sunt deja pe masa Inspectoratului Şcolar. Dascălul lipsit de inhibiţii nu înţelege cum a ajuns să fie anchetat de la o glumă pe care si azi o consideră nevinovată. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă