Cercetătorii englezi anunță că există indicii că persoanele vaccinate pot transmite varianta Delta la fel de ușor ca cele nevaccinate

2 luni in urmă 43

Serviciul de Sănătate Publică din Anglia transmite că, potrivit unor date preliminare, vaccinarea anti-COVID-19 nu oprește răspândirea variantei Delta, descoperită inițial în India și foarte contagioasă, notează Reuters, potrivit Agerpres.

”Unele constatări iniţiale (…) arată că încărcăturile virale în cazul celor care s-au infectat cu varianta Delta după ce au fost vaccinaţi ar putea fi similare celor observate la persoanele nevaccinate. (…) Aceasta ar putea avea implicaţii asupra contagiozităţii oamenilor, indiferent că sunt sau nu vaccinaţi”, au transmis reprezentanții Public Health England (PHE), precizând că este vorba despre o analiză exploratorie preliminară, astfel că e nevoie de mai multe studii pentru ca datele să fie confirmate.

Potrivit Serviciului de Sănătate Publică din Anglia, 55,1% dintre persoanele spitalizate în Marea Britanie, începând din luna iulie, din cauza infectării cu varianta Delta, nu au fost vaccinate, iar 34,9% dintre acestea erau imunizate cu schema completă.

În condițiile în care aproximativ 75% dintre britanici au fost vaccinați anti-COVID-19, cercetătorii britanici susțin că ”pe măsură ce tot mai multe persoane se vaccinează, vom vedea un procent relativ mai mare al persoanelor vaccinate internate”.

Se știe deja că vaccinarea cu schema completă asigură protecția față de formele grave ale infectării cu coronavirus și în fața riscului de deces, însă până acum nu există suficiente informații în ceea ce privește măsura în care varianta Delta este transmisă de persoanele imunizate.

Un semnal de alarmă în acest sens a fost tras recent și de specialiștii de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA, care a avertizat că persoanele care se infectează cu varianta Delta, deși sunt vaccinate, pot transmite virusul mult mai ușor față de cele contaminate cu alte tulpini după imunizare.

O variantă descoperită în Columbia, în atenția specialiștilor

Totodată, PHE atrage atenția asupra variantei coronavirusului care a fost detectată în Columbia și care, conform unor analize preliminare, ar ocoli imunitatea oferită de vaccinare sau de trecerea prin boală.

Cazuri de infectare cu această tulpină au fost detectate la șapte vârstnici dintr-un azil din Belgia. Este vorba despre presoane cu vârste de 80-90 de ani, care erau vaccinate cu schema completă. Varianta a fost descoperită și în Statele Unite ale Americii.

Foto: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă