Cercetători de la Oxford: Aproape o treime din decesele trecute în dreptul COVID din iulie și august au fost cauzate de alte afecţiuni

2 months ago 4

Cercetătorii de la Universitatea Oxford susţin că noul coronavirus nu a fost principala cauză de deces pentru aproape o treime din victimele COVID-19 înregistrate în iulie şi august. Analiza celor de la Oxford arată că în statistici au fost incluse 3.877 de decese în care noul coronavirus nu a fost cauza principală, scrie The Telegraph.


Analiza cercetătorilor de la Universitatea Oxford arată că aproximativ 30 la sută dintre persoanele incluse în numărul de decese provocate de noul coronavirus de către Oficiul Naţional de Statistică în lunile de vară au murit în principal din alte condiții.


De la izbucnirea pandemiei, aproape una din 13 persoane înregistrate în prezent ca victimă COVID-19 nu a avut boala ca principală cauză de deces.


Analiza celor de la Oxford arată că în statistici au fost incluse 3.877 de decese (7,8%) în care noul coronavirus nu a fost cauza principală.


În iulie și august, procentul a crescut la 28,8% din totalul deceselor înregistrate. Astfel, 465 din cele 1.617 victime înregistrate în dreptul COVID-19 nu au murit din cauza virusului.


Organizația Mondială a Sănătății a avertizat, la începutul pandemiei, că, chiar dacă coronavirusul figurează pe certificatul de deces ca o "afecțiune semnificativă", decesul nu ar trebui inclus în statistici. OMS afirmă că astfel de decese "nu se datorează Covid-19 și nu ar trebui clasificate ca atare".


Doctorul Jason Oke de la Universitatea Oxford, care a descoperit datele, a spus că mulți oameni au murit cu coronavirus, dar nu din cauza acestuia. Acesta a precizat că la începutul epidemiei a văzut acest lucru doar în câteva cazuri, dar acest lucru este în creștere.


Adevărata rată a mortalității este un lucru important de știut, deoarece ne oferă o idee de impact a bolii. În mod clar Covid-19 a avut un impact masiv în martie și aprilie, dar trebuie să știm dacă boala are acum același efect ca înainte. Impactul pare acum să fie în scădere, iar rata mortalităţii va ghida deciziile în gestionarea riscului, deci este important să corectăm acest număr.

Doctorul Jason Oke de la Universitatea Oxford:
Cum a ieşit la iveală adevărata rată a mortalităţii în cazul COVID-19

Echipa de la Oxford a ajuns la concluzia că numărul victimelor COVID-19 este greşit, după ce a comparat numărul de decese înregistrate în care coronavirusul nu a fost cauza principală cu datele Oficiului Naţional de Statistică.


De la izbucnirea pandemiei, în Anglia şi Ţara Galilor au fost înregistrate în total 263.826 de decese, iar 218.143 au fost provocate din alte cauze decât COVID-19. Diferenţa arată că aproximativ 45.683 de persoane au murit din cauza noului coronavirus. Rezultatul este mai mic cu 3.877 de victime comparativ cu cifra de 49.560 publicată de Statistica Naţională.


Experții de la Oxford sunt îngrijorați că această problema se va agrava pe măsură ce un procent mai mare din populaţie se va infecta. Aceştia sugerează că este posibil ca alte câteva mii de victime să fi murit din alte cauze decât COVID-19 în vârful pandemiei, iar aceştia să fi fost trecuţi ca victime ale noului coronavirus.


În urma analizei celor de la Oxford, Matt Hancock, secretarul de stat în ministerul Sănătății din Marea Britanie, a cerut o revizuire urgentă a datelor, iar în august, numărul deceselor înregistrate în Marea Britanie a fost revizuit în jos cu 5.377 la 41.329. De acum statistica include doar decesele care apar în termen de 28 de zile de la un test pozitiv.


Paul Hunter, profesor de medicină la Universitatea de Est din Anglia, spune că este foarte greu pentru medici să poată spune cât de mult a avut impact Covid-19 asupra unei alte afecțiuni de bază. Acesta a dat exemplu unui om cu leucemie, care se infectează cu noul coronavirus, iar câteva săptămâni mai târziu moare. "Ce considerați că este cauza principală a decesului? Cât de mult este din cauza Covid nu este ușor de spus. Cauza principală este leucemia, dar s-ar putea să nu fi murit dacă nu se infecta".


Read Entire Article
Powered By Seo Tools