Cercetări în Vaslui după ce o tânără cu dizabilități a decedat. Mama acesteia refuzase tratamentul și operația

5 zile in urmă 10

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 14:55

62 citiri

Cercetări în Vaslui după ce o tânără cu dizabilități a decedat. Mama acesteia refuzase tratamentul și operația

Poliţiştii vasluieni efectuează cercetări în cazul unei tinere în vârstă de 26 de ani cu dizabilităţi, care a decedat în cursul săptămânii după ce mama acesteia ar fi refuzat tratamentul şi intervenţia chirurgicală pentru fiica sa, în calitate de reprezentant legal al acesteia.

Potrivit reprezentaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, tânăra a fost adusă în unitate medicală, la sfârşitul săptămânii trecute, cu dureri abdominale puternice, primind indicaţia pentru internare şi intervenţie chirurgicală, dar mama sa nu şi-a dat acordul scris pentru operaţie, semnând pentru externarea pacientei care se afla în stare critică. Ulterior, pacienta a revenit la spital, dar nu a mai putut fi salvată.

"În data de 12 ianuarie, Poliţia municipiului Vaslui a fost sesizată de către Spitalul Judeţean Vaslui cu privire la decesul unei femei de 26 de ani. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite împrejurările în care s-a produs decesul", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Ancheta urmează să stabilească dacă medicii care au preluat pacienta au respectat protocolul, având în vederea lipsa acordului scris al reprezentantului legal.

Potrivit legii privind drepturilor pacientului, în cazul în care pacientul necesită o intervenţie medicala de urgenţă, consimţământul reprezentantului legal nu mai este necesar, iar în cazul în care furnizorii de servicii medicale consideră că intervenţia este în interesul pacientului, iar reprezentantul legal refuză să îşi dea consimţământul, decizia este declinată unei comisii de arbitraj de specialitate.

Citeste si:

O tânără fotomodel a fost răpusă de coronavirus la numai 18 ani. Brazilianca era vaccinată anti-COVID FOTO

Modelul brazilian Valentina Boscardin a murit la vârsta de 18 ani în urma complicațiilor apărute după ce s-a îmbolnăvit de Covid. Tânăra, care fusese internată de câteva zile într-un...

Mașină lovită de tren la Vaslui. O femeie a ajuns la spital FOTO

O femeie a fost rănită joi dimineață, 13 ianuarie, după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferată. Accidentul a avut loc la ieşirea...

DigiSport.ro

Digi24.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă