Centura Capitalei : După cinci ani cu sens giratoriu provizoriu din balize de plastic, CNAIR face o ,,turbogiraţie” la Otopeni – Tunari

2 luni in urmă 50

Sensul giratoriu provizoriu de la Otopeni, pe Centura Bucureşti Nord va fi reconfigurat în sistem modern de tip ,,turbogiraţie” aşa cum există deja la Ştefăneşti- intrarea pe Autostrada A 3, a anunţat, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Giraţia actuală de la Otopeni, realizată provizoriu acum 5 ani din balize de plastic permite întoarcerea şoferilor care merg pe relaţia Mogoşoaia – Otopeni – Tunari şi este amplasată la coborârea de pe pasajul hobanat Otopeni, pe direcţia spre Tunari dar carosabilul fiind îngust se formează cozi mari. A fost emisă Autorizaţia de Construire iar lucrările se vor încheia la toamnă, a explicat ministrul Drulă : ,,Vorbim despre construirea unui sens giratoriu modern, de tip turbogirație, la care se adaugă construirea unei benzi dedicate, destinată mașinilor care circulă dinspre DN1/Mogoșoaia în direcția Tunari și care astfel pot merge înainte, fără să fie obligați să mai dea prioritate în sensul giratoriu. Cei care trec zilnic pe acolo știu ce ambuteiaje se creează acum din cauza acelui giratoriu improvizat.Un alt beneficiu al proiectului: siguranța rutieră pe timp de noapte prin acest punct va fi îmbunătățită, prin instalarea a 16 stâlpi de iluminat. Lucrarea se încheie la toamnă, iar investiția se ridică la 1,8 milioane de lei – bani proveniți din bugetul de întreținere a drumurilor.” –a scris pe pagina sa de Facebook, ministrul transporturilor.

Citește integral pe economedia.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă