Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA: cei vaccinați cu rapel pot evita carantina COVID

2 luni in urmă 1

Americanii care au fost complet vaccinați împotriva coronavirusului, adică inclusiv cu rapelul, pot evita carantina dacă intră în contact cu o persoană infectată cu virusul, a informat Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii (CDC), notează CNN.

Totuși, acest lucru nu înseamnă că oamenii ar trebui să înceteze să ia măsuri de precauție, a menționat CDC în ghidul actualizat.

„Persoanele complet vaccinate, care îndeplinesc criteriul, nu vor mai fi obligate să se pună în carantină în urma unei expuneri la cineva cu COVID-19”, a informat CDC în actualizările îndrumărilor privind vaccinarea, notează CNN.

Criteriul la care se referă CDC este acela că americanii trebuie să fie complet vaccinați, fie cu Pfizer/BioNTech, fie Moderna și să treacă minimum două săptămâni de la rapelul anti-COVID-19. Durata se explică prin faptul că trebuie să treacă două săptămâni pentru ca organismul să aibă imunitate.

Totuși, CDC explică în continuare și că nu se știe cât durează protecția. Din acest motiv, cei care au făcut rapelul în urmă cu trei luni sau mai mult ar trebui să intre în carantină dacă intră în contact cu un bolnav COVID.

De asemenea, ar trebui să intre în carantină și dacă prezintă simptome, a precizat CDC.

Totodată, americanii care au fost vaccinați ar trebui să urmărească simptomele timp de 14 zile după ce au fost expuși unei persoane infectate.

Oricum, mai notează CNN, toată lumea, fie că a fost vaccinată sau nu, trebuie să urmeze toate celelalte măsuri de precauție pentru a preveni răspândirea virusului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă