Centrele de vaccinare anti-Covid de tip drive-thru, FUNCȚIONALE din aprilie. Ce ser se va administra

3 săptămâni in urmă 16

Se deschid centrele de vaccinare drive-thru Se deschid centrele de vaccinare drive-thru

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva coronavirusului, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, luni, că primele centre de imunizare de tip drive-thru vor fi funcţionale începând cu această lună. În aceste centre se vor putea vaccina aproximativ 400 de persoane pe zi. 

LUNI, 19 APRILIE 2021, 14:55

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Medicul militar a precizat că în centrele respective se va administra vaccinul Pfizer și că nu va fi necesară programarea. 

”Până la finalul lunii aprilie vom avea primele centre în ţară de acest gen şi care vor primi vaccin de la compania Pfizer. Pot să vă spun de Bucureşti, Deva din judeţul Hunedoara şi mai sunt şi alte judeţe care au în plan organizarea acestor centre de tip drive-thru. Fără programare. Am dimensionat la circa 400 de persoane care pot să fie vaccinate în fiecare zi.  
Persoanele vor veni doar cu mijloacele de transport, fie personale - autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu - sau mijloace de transport în comun gen taxi, Uber şi alte tipuri similare de transport. În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, se poate descărca din aplicaţie. Dacă nu se prezintă cu el descărcat, se completează în supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea şi se efectuează înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor”, a declarat Gheorghiță, la un post TV.

Citește și: ”Se schimbă modalitatea de programare pentru vaccinarea anti-Covid. Cum se vor putea înscrie cei din mediul rural”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă