Celebrul tenor José Carreras: Ne place să venim în România, pentru că aveţi un public educat şi cald

1 lună in urmă 28

Renumitul tenor spaniol José Carreras, care va concerta în premieră la Oradea luni seară, având-o ca invitată pe tânăra soprană de origine română Laura Bretan, afirmă că îi place calitatea publicului din România, transmite Agerpres.

„Ne place să venim în România. Ne place să venim datorită căldurii pe care o simţim din partea publicului şi pentru că aveţi un public educat. Foarte important pentru un artist. Ultimul concert în România a fost, cred, în 2017, la Bucureşti şi la Cluj. Ne bucurăm foarte mult să fim aici”, a declarat José Carreras sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

Celebrul tenor a mărturisit că este foarte fericit să fie invitat din nou pe scenă, după o pauză de 20 de luni determinată de pandemie, dar şi să îl aibă alături pe prietenul său, dirijorul Gimenez, „un mare muzician” cu care lucrează de 27 de ani.

„Secretul vitalităţii şi al tinereţii artistice? Cea mai importantă este dragostea pentru ceea ce faci, în orice profesiune aleasă. Cu siguranţă, scuzaţi-mă, meseria de cântăreţ este cea mai frumoasă din lume. Entuziasmul te poartă şi îţi dă forţa şi bucuria de a merge înainte. Răspunsul este pentru că iubesc această meserie, acesta e secretul”, a mai spus tenorul.

Dirijorul David Gimenez a afirmat, la rândul său, că este bucuros să lucreze din nou cu Carreras, cu care simte în sinergie „lumea minunată a muzicii”. El a precizat că abia aşteaptă să întâlnească orchestra simfonică orădeneană, despre care a auzit că este una excelentă şi a subliniat că îi place foarte mult să colaboreze cu orchestre româneşti, amintind de lunga relaţie cu orchestra Filarmonicii din Bucureşti şi Cluj. S-a declarat nerăbdător să lucreze şi cu Laura Bretan, pe care a auzit-o din înregistrări, convins fiind că „e un artist excepţional.”

Repetiţiile cu orchestra simfonică vor avea loc duminică, iar luni se va organiza o repetiţie generală în aer liber, în piaţa centrală, concertul urmând să înceapă la ora 20,00.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă