Celebrul tenor José Carreras a susținut un concert la Oradea în fața a mii de oameni, cu patru bis-uri

1 lună in urmă 37

Aproape 4.000 de oameni au asistat luni seara, 6 septembrie, la concertul extraordinar susţinut de tenorul spaniol José Carreras şi de invitata lui, soprana Laura Bretan, în Piaţa Unirii din Oradea, potrivit Agerpres.

Acompaniaţi de Orchestra simfonică orădeană, sub bagheta dirijorului spaniol David Gimenez, José Carreras și Laura Bretan au fost solicitaţi la final pentru patru bis-uri, ultimul fiind celebra melodie „Amigos para siempre”.

Jose Carreras, în vârstă de 74 de ani, a interpretat nouă lucrări solistice și alte trei în duet cu Laura Bretan, soprana oferind publicului şase momente solo.

Repertoriul tenorului Jose Carreras a cuprins melodiile „L’ultima canzone” de Francesco Paolo Tosti, „Pecche” de Gaetano E. Pennino, „The Impossible Dream”, din The Man of La Mancha, de Mitch Leigh, „Serenata Sincera” de Alessandro Derevitsky, „Passione” de Nicola Valente ,„Vurria” de Sergio Rendine şi „Musica proibita” de Stanislao Gastaldon.

Primul duet al serii, susţinut de celebrul José Carreras (74 de ani) şi tânăra Laura Bretan (19 ani), a fost melodia „Moon River” din filmul „Breakfast at Tiffany’s”, iar al doilea – binecunoscuta arie „Non ti scordar di me” a lui Ernesto de Curtis.

Rechemaţi pe scenă prin aplauze prelungite, tenorul Jose Carreras şi soprana Laura Bretan au oferit, pe rând, ca bis melodiile „Chitarra Romana”, „Muzica” din Valurile Dunării de Grigoriu, „Granada” şi, împreună, „Amigos para siempre”.

„M-am simţit foarte, foarte bine! Chiar aş vrea să îi mulţumesc pentru că mi-a acordat o asemenea şansă şi onoare. Cum m-am simţit? «Amigos para siempre». Domnul Carreras este foarte «welcoming» şi îi mulţumesc din suflet pentru iubirea pe care mi-a dăruit-o. A fost foarte deschis. Mi-a plăcut foarte tare şi sper că va mai reveni în România. Şi să mai concertăm împreună. Despre orchestră pot să spun că este una dintre cele mai bune cu care am lucrat. Am simţit o conexiune între noi şi asta e foarte important pe scenă”, a declarat Laura Bretan pentru Agerpres.

Piaţa centrală din Oradea a găzduit, pe scaune, aproape 2.500 de spectatori, mai exact 2.477 de bilete vândute, alte cel puţin o mie de persoane asistând de jur împrejurul spaţiului rezervat pentru concert sau de la balcoanele clădirilor învecinate.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă