Celebrul cineast francez Luc Besson este acuzat de viol. Judecatoarea vrea sa inchida ancheta

1 lună in urmă 2

Judecatoarea franceza care se ocupa de ancheta privind acuzatiile de viol aduse de actrita Sand Van Roy contra cineastului si producatorului francez Luc Besson a anuntat la sfarsitul lui februarie ca intentioneaza sa inchida investigatiile, scrie AFP.

Judecatoarea de instructie de la Tribunalul din Paris Marie-Claire Noiriel a anuntat partile ca vrea sa inchida ancheta si le-a invitat, asa cum prevede legea, sa-i prezinte observatiile.

Luc Besson nu a fost pus sub acuzare, ci doar cu statut de martor asistat pe 25 ianuarie.

Judecatoarea a reluat in septembrie dosarul care il viza pe regizorului filmelor "Subway", "Le Grand Bleu", "Nikita" si "Al cincilea element".

In raspunsul catre magistrat, unul dintre avocatii actritei Sand Van Roy, Francis Szpiner, s-a aratat "mai mult decat surprins" ca nu a cautat sa o asculte pe reclamanta inainte de a inchide ancheta. El a estimat ca "o confruntare ar fi fost minimul pe care o parte civila are dreptul sa il astepte de la judecatorul sau".

Luc Besson contesta acuzatiile

Cineastul, care contesta acuzatiile, si actrita au fost confruntati in decembrie 2018, in cadrul unei anchete preliminare.

In acest dosar, Sand Van Roy a depus plangere pentru viol pe 18 mai 2018 contra influentului producator si regizor francez in varsta de 60 de ani a doua zi dupa o intalnire cu el la Bristol, un palat parizian. Doua luni mai tarziu, ea a denuntat alte violuri si agresiuni sexuale comise, potrivit actritei, de-a lungul a doi ani, intr-o "relatie influentata profesional" cu producatorul.

Aceste plangeri au fost clasate fara urmare pe 25 februarie 2019 de Parchetul din Paris, care a estimat ca nu a putut "caracteriza infractiunea denuntata in toate elementele sale constitutive".

Prin urmare, actrita a depus o alta plangere cu constituire de parte civila, care a dus la deschiderea unei anchete judiciare pe 2 octombrie 2019 pentru "violuri". Procuratura din Paris nu a fost de acord cu reluarea investigatiilor.

Cineastul a fost audiat

Luc Besson, care contesta aceste acuzatii, a fost audiat liber de politisti in octombrie 2018, apoi confruntat cu acuzatoarea sa in decembrie.

Opt femei l-au acuzat pe regizor de gesturi deplasate, agresiune sexuala, in marturii adunate de Mediapart, pentru fapte in mare parte prescrise. "Nu am violat in viata mea o femeie. Nu am ridicat mana asupra unei femei. Nu am amenintat o femeie. Nu am constrans niciodata o femeie fizic sau moral", a spus el in octombrie 2019.

Tata a cinci copii, Luc Besson este si om de afaceri influent, care a infiintat Cetatea cinema din nordul Parisului.

Regizorul francez Luc Besson, recompensat cu premii Cesar si Lumiere, este cunoscut pentru filme ca "Nikita" (1990), "Leon" (1994), "Al cincilea element/ Le cinquieme element" (1996), "The Lady" (2011) si "Un monstre a Paris" (2011).

Citeste si:

Medicul Adina Alberts, cercetata disciplinar de Colegiul Medicilor. In ultima postare spunea ca pacientii COVID primesc "tratamente experimentale, fara indicatie"Campioana Romaniei, violata si batuta la varsta de 6 ani. "Il rugam cu toata puterea mea sa ma lase. A fost tortura"Bitcoin va ajunge la 175.000 de dolari, la finele lui 2021. Predictia unuia dintre cei mai importanti experti din domeniuVremea rea se prelungeste cu precipitatii si vant. Cand vine primavaraImagini scandaloase din unitatea mobila COVID construita la Iasi cu peste 13 milioane de euro: "Chestia poate fi numita oricum, numai spital nu"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă