Cele mai noi metode de înșelătorie. Cum funcționează schema „datoriilor către stat” sau metoda „curierul”

2 săptămâni in urmă 30

Cele mai vechi metode de înșelăciune au fost adaptate dar au apărut și unele noi aliniate la activitățile noastre prezente.

Petrecem tot mai mult timp în fața device-urilor. Aproape toate activitățile noastră se întâmplă online. Acum nu mai este nevoie de prezență fizică pentru ședințe importante sau întâlniri cu parteneri de afaceri din străinătate, școala trece în online, de fiecare dată când incidența COVID crește peste pragul asumat de autorități, iar cumpărăturile online au devenit deja uzuale.

Cu toate acestea, chiar dacă nu avem contact fizic cu prea multe persoane, riscul de a fi înșelați rămâne extrem de mare. Infractorii profită de vulnerabilitatea noastră și astfel ne trezim fără bani în conturi după ce am dat informații confidențiale despre datele bancare.

Linkuri de plată false prin platformele de vânzări

Escrocii folosesc o nouă metodă de înșelăciune pe site-urile de mică publicitate - colectarea datelor printr-un sistem ce imită plățile bancare. Experții în securitate spun că metoda a fost deja folosită pe unele site-uri de anunțuri, conform Europa Liberă.

Înșelăciunea se produce astfel. Vânzătorul este contactat de un așa-zis cumpărător. Acesta îi spune că va face plata prin platforma site-ului de mică publicitate. Vânzătorul ar trebui să își introducă datele în aplicație și cardul lui va fi alimentat cu suma pe care o convine cu cumpărătorul. În acest sens, infractorul îi va trimite pe Whatsapp un link prin care spune că a făcut plata. În realitate, îi va fura banii din cont.

Specialiștii în securitate arată că după ce obțin datele de identificare a cardurilor, atacatorii încearcă să extragă sume de bani de pe acel card în timp real.

„Practic, vorbim despre un atac de tip real-time phishing, deoarece atacatorii vor cere mai departe interlocutorului pe WhatsApp inclusiv eventuale coduri venite pe sms sau prin aplicaţia de internet banking, pentru validarea tranzacţiilor. Pentru a da acel fals sentiment de încredere potenţialei victime, atacatorii au integrat pe acel site de phishing şi un serviciu de tip chat, care are rolul de a ajuta utilizatorul să efectueze plata. De fapt, în realitate acea conversație este purtată tot cu atacatorii”, precizează CERT-RO pentru Europa Liberă.

Atacuri ransomware de la simpli utilizatori ai internetului la instituții publice

Inexistența unor soluții antivirus pentru multe din device-urile folosite de români, chiar de către instuții de importanță vitală pentru stat, duc la pierderea unor date importante pentru care atacatorii cer sume importante de bani.

Prin atacuri de tip ransomware hackerii au reușit să facă miliarde de dolari la nivel mondial, extorcând numeroase victime din toată lumea atât din sectorul public cât și privat, printre care companii, municipalități, spitale, forțe de ordine, servicii de urgență, unități școlare, colegii și universități.

O anchetă a DIICOT arată că, odată ce sistemele informatice ale victimei erau compromise și datele erau criptate, afiliații livrau victimei un fișier sau un mesaj de răscumpărare.

Ulterior, folosind o adresă TOR (The Onion Router), victimei i se comunica suma de răscumpărare cerută și instrucțiunile de plată. După ce o victimă plătea răscumpărarea, dezvoltatorii și afiliații împărțeau procentual veniturile.

Spitalul Witting, atacat cibernetic

La jumătatea acestei veri, SRI anunța că s-a înregistrat un atac cibernetic cu aplicaţia ransomware PHOBOS, la Spitalul Clinic Nr.1 CF Witting din Bucureşti. Atacatorii au cerut plata unei sume de bani, însă instituţia nu s-a conformat.

Ce trebuie să facem pentru a nu pica victime ale acestor atacuri cibernetice

În vederea prevenirii unor atacuri de tip ransomware, experţii Centrului Naţional CYBERINT şi CERT-RO recomandă implementarea unor politici şi măsuri de securitate precum:

- Utilizarea unei soluţii antivirus actualizate;

- Dezactivarea serviciului RDP de pe toate staţiile şi serverele din reţea;

- Actualizarea sistemelor de operare şi a tuturor aplicaţiilor utilizate;

- Schimbarea frecventă a parolelor tuturor utilizatorilor, respectând recomandările de complexitate;

- Verificarea periodică a tuturor utilizatorilor înregistraţi, pentru a identifica utilizatorii noi, adăugaţi în mod nelegitim;

- Realizarea unor copii de siguranţă a datelor critice pe suporţi de date offline;

- Păstrarea datelor criptate în eventualitatea în care ar putea apărea o aplicaţie de decriptare în mediul online.

Metoda „Curierul”

Pentru că cele mai mult produse comandate pe internet sunt livrate de curieri acasă sau la o adresă stabilită, hoții au inventat o nouă metodă. Persoanele vârstnice sunt cele care cad de cele mai multe ori în această plasă. Escrocii sună la uşile persoanelor despre care ştiu că sunt singure acasă şi le spun că au un colet pentru vecinul lor, dar care nu este acasă.

După ce îi conving că este un colet important, le spun bătrânilor că trebuie să plătească o sumă importantă de bani. De regulă, victimele îşi sună vecinii după ce plătesc banii, astfel că infractorii reuşesc să îi păcălească pe bătrâni, spun polițiștii.

Metoda datoriilor către stat

Presupune primirea unor sms-uri prin care persoanele vizate a fi înșelate erau anunţate că figurează cu datorii la Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală

(ANAF).

Victimele primeau mesajul următorul: „Prin prezenta, vă informăm că figuraţi în baza de date ANAF cu restanţe în cuantum de ____ lei aferente anului precedent. Dacă achitaţi suma în termen de 15 zile, atunci nu vor fi calculate penalităţi. Altfel, vom fi obligaţi să trecem la executare silită”. Ulterior, ANAF a emis un comunicat de presă prin care anunţa că aceste sms-uri nu sunt transmise de ANAF, iar cei care primesc astfel de mesaje să anunţe organele abilitate, se arată într-o informare postată pe site-ul casadepensiibv.ro.

Cumpărători de materiale reciclabile

Pentru că tot se vorbește despre protejarea planetei și reciclare, infractorii au mai inventat o metodă care merge la cei care vor să respecte mediul.

Persoane necunoscute se prezintă la uşa apartamentelor sau locuinţelor din mediul rural şi urban pentru a cumpăra pet-uri, materiale reciclabile sau alte produse. Li se oferă proprietarilor o sumă de bani atunci când aceştia le dau materialele reciclabile, după care cumpărătorul invocă necesitatea schimbării unei bancnote cu valoare mare.

Falşii clienţi profită de orice moment de neatenţie pentru a „trage” din banii primiţi rest, apoi se răzgândesc şi nu mai cumpără produsul.

Îşi cer banii şi înapoiază restul din care au sustras deja câteva bancnote. Nu de puţine ori, în timp ce proprietarul merge în apartament/locuinţă pentru a aduce rest sau schimba bani, îi sunt sustrase obiecte, bani sau orice alte bunuri se află la îndemână, arată poliția.

Metoda accidentul adaptată la pandemie

Metoda ”Accidentul” constă în apelarea unor persoane, în numele unor presupuse rude care ar fi avut un accident, pentru a le cere bani.

Cele mai mari înșelătorii, puse la cale prin metoda ”Accidentul”, sunt comise chiar din penitenciare, de către deținuți, care, până ajung să fie opriți, fac un număr ridicat de victime.

Ca să acționeze au nevoie doar de un telefon mobil, iar, de cele mai multe ori, deținuții primesc dispozitivele de la persoane de încredere din exteriorul penitenciarului.

Acum, metoda ”Accidentul” a fost adaptată la condițiile actuale. Infractorii își sună victimele pe telefonul fix și, sub pretextul că le sunt rude apropiate, îi anunță că sunt infectați cu SARS-CoV-2 și le cer bani pentru a cumpăra aparate de oxigen.

Cum să ne păzim pe înșelăciuni

În ultima perioadă, Poliţia Română a fost sesizată de mai multe persoane care, în urma unui apel primit prin reţeaua de telefonie fixă, au fost înşelate cu sume mari de bani, sub pretextul că o rudă apropiată a fost implicată într-un accident rutier, iar banii sunt necesari pentru a ajuta persoana în cauză.

”Dacă primiţi un telefon de la ”un binevoitor” care vă pretinde bani, pentru facilitarea unei intervenţii către autorităţi sau sub orice alte motive, nu dați curs unei cereri de acest tip și nu trimiteți bani deoarece există riscul major să fiți victima unei înșelăciuni”

Cum trebuie să procedaţi:

• Solicitaţi persoanei care v-a sunat cât mai multe detalii privind unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda implicată în accident, urmând a suna la aceste instituţii pentru confirmare;

• Nu vă bazaţi pe cele relatate de un necunoscut! Escrocii mizează tocmai pe reacţia emoţională puternică de moment. Întrerupeţi imediat convorbirea şi încercaţi să apelaţi imediat pe telefonul mobil ruda la care face referire apelul sau persoane din anturajul ei, pentru a afla adevărul;

• Chiar dacă cel care să sună "vă recomandă" să fiţi discret sau vă spune că nu puteţi lua legătura direct cu ruda dumneavoastră, deoarece autorităţile i-au ridicat telefonul, nu vă încredeţi în el! Trebuie să ştiţi că reprezentanţii Poliţiei sau ai Parchetului nu confiscă telefoanele mobile ale celor implicaţi în accidente rutiere;

Anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a primi sprijin de specialitate. În nici un caz nu acceptaţi o întâlnire directă cu persoana care v-a apelat, înainte de a discuta cu un poliţist!

De ştiut pentru tineri:

Părinţii sau bunicii dumneavoastră trebuie informaţi şi sprijiniţi, pentru a nu deveni victimele acestor infractori!

Este important să dezbateţi aceste aspecte în familie, adresând seniorilor următoarele recomandări:

• În cazul în care sunt sunaţi de un necunoscut care le pretinde bani pentru a ajuta o rudă aflată într-o pretinsă situaţie de pericol, să nu divulge nici un fel de date personale, ci din contră, să adreseze întrebări şi să solicite informaţii despre presupusul accident (unde s-a produs, spitalul sau secţia de poliţie unde s-ar afla ruda în cauză);

• Să apeleze telefonic, imediat, ruda respectivă sau persoane apropiate acesteia, indiferent de conjunctură (moment al zilei, locaţie), pentru a verifica informaţiile primite;

• Să sune de urgenţă la numărul 112, pentru a solicita sprijinul poliţiei. În nici un caz să nu facă singuri demersuri care presupun contactul cu persoana apelantă!

Citeste si:

 „Nu sunteți un neamț serios ci un leneș ahtiat după imagine”

Tudor Chirilă a postat miercuri, 10 noiembrie, un mesaj video foarte dur la adresa președintelui Klaus Iohannis. Artistul spune despre acesta că este ”un ticălos”, în principal pentru...

De ce nu renunță PNL la nominalizarea lui Florin Cîțu ca premier. Ce șanse are să ajungă din nou în funcție

După ce s-a lovit de refuzul categoric din partea PSD de a-l nominaliza din nou pe Florin Cîțu pentru funcția de premier, liberalii intenționează să renunțe la președintele partidului, iar...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă