Cele mai mari mistere nedescifrate ale istoriei

1 lună in urmă 33

De-a lungul istoriei, numeroase lucruri si intamplari au ramas nerezolvate, ele continua si astazi sa poarte pecetea misterului. Chiar daca oamenii de stiinta au incercat sa gaseasca explicatii, adevarul despre Chivotul Legamantului, asasinarea presedintelui Kennedy, Atlantida sau mormantul Cleopatrei, nu a fost descoperit.

Va prezentam mai jos o lista a celor mai mari mistere nedescifrate din intreaga istorie a omenirii.

Unde se gaseste Chivotul Legamantului?

In anul 587 d.Hr., armata babiloniana, condusa de regele Nebucodonosor al II-lea, a cucerit Ierusalimul dand foc orasului si distrugand Primul Templu, o constructie folosita de populatia iudaica pentru a se inchina la Dumnezeu. Acest monument impresionant continea si Chivotul Legamantului, care avea in interior tablitele celor "Zece porunci", primite de Moise pe muntele Sinai.

Soarta Chivotului Legamantului ramane neclara. Surse din vechime indica faptul ca acest obiect sacru ar fi fost dus in Babilon sau ascuns inainte ca orasul sa fie capturat. De asemenea, exista ipoteza ca el sa fi fost distrus in timpul jafului. De la disparitia sa, au circulat numeroase povesti si legende, insa in prezent nu se stie nimic despre locul in care se afla. Totul ramane un mister.

Cine l-a asasinat pe presedintele JF Kennedy?

Acesta este probabil cel mai mare mister din istoria Americii, care nu a fost rezolvat pana astazi. Pe 22 noiembrie 1963, presedintele Statelor Unite John F. Kennedy a fost impuscat de Lee Harvard Oswald, insa el nu a fost singurul tragator.

Dupa multe anchete s-a dovedit ca au fost mai multe impuscaturi si ele au provenit de la cel putin doi puscasi. Oswald ar fi putut aparea in proces, insa el a fost ucis de catre Jack Ruby, care la randul sau a murit de cancer in 1967. Multi istorici nu sunt de acord cu explicatia oficiala a SUA, privind asasinarea presedintelui Kennedy. Oare vom afla adevarul vreodata?

Unde se afla Atlantida?

Scrieri din secolul al IV-lea i.Hr. ale filosofului grec Platon spun o poveste despre un tinut numit Atalntida, care a existat in Oceanul Atlantic si care se presupune ca a fost cucerit in timpuri preistorice.

Daca unii istorici nu cred aceasta poveste, altii speculeaza ca legenda ar putea sa fi fost inspirata de evenimente reale, care s-au petrecut in istoria Greciei. O posibilitate este ca civilizatia minoica, care a inflorit pe insula Creta pana in jurul anului 1.400 i.Hr., ar fi putut inspira povestea Atlantidei. Nu este clar unde poate fi vechiul oras!

Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor este o regiune de apa din Oceanul Atlantic de Nord cuprinsa intre Miami, San Juan si Puerto Rico. Aici, un mare numar de avioane si nave au disparut fara urma, in conditii misterioase. De-a lungul anilor au existat mai multe ipoteze legate de acestea, precum vremea rea, rapirile extraterestrilor, calatoria in timp sau anularea legilor fizicii.
Desi au fost scrise mii de carti, s-au facut zeci de filme, dar si cercetari stiintifice, nu exista nicio explicatie precisa care sa elucideze numarul mare de disparitii inexplicabile din zona. Triunghiul Bermudelor ramane in continuare un mister.

Unde este mormantul Cleopatrei?

Vechii istorici pretind ca regina Cleopatra si iubitul sau, Marcus Antoniu, au fost inmormantati impreuna, dupa moartea lor din anul 30 i.Hr. Scriitorul Plutarh (45 - 120 d.Hr.) a scris ca mormantul lor era localizat in apropierea Templului lui Isis, o zeita egipteana si a fost un monument "inalt si frumos".

Acesta continea multe comori din aur, argint, nestemate, perle si fildes. Locul in care se gaseste el ramane un mister. In 2010, Zahi Hawass, fostul ministru egiptean al antichitatilor a condus excavatille la un sit, langa Alexandria, numit Taposiris Magna, care cuprinde o multime de morminte datand din vremea reginei. Insa, al Cleopatrei nu a fost descoperit inca.

Unde este aurul nazistilor?

O lista care a fost in posesia unei societati secrete de multe decenii, dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, continea o harta detaliata cu zonele unde se afla mai mult de 30 de tone de aur, care fusese ascuns de nazisti.

Actul avea inscrise pe el 11 locuri, unde armata lui Hitler adusese aur, bijuterii, picturi celebre si obiecte religioase de mare valoare. Una dintre locatii s-ar afla sub pamant, la Palatul Hochenberg din sud-vestul Poloniei. De asemenea, un alt palat din regiunea Silezia din Polonia ar fi o alta ascunzatoare, in care au aduse mari cantitati de aur. Desi au trecut aproape 76 de ani de la terminarea razboiului, locurile unde se gaseste aurul nazistilor nu se cunosc.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă