Cele mai izolate insule de pe Pământ

1 săptămână in urmă 29


Unele dintre cele mai izolate insule de pe Pământ sunt adevărate oaze de vegetație și culoare, dar și locuri în care pare că timpul stă în loc. Iată care sunt unele dintre aceste insule complet izolate de restul lumii:


Cele mai îndepărtate și izolate insule de pe Pământ


O insulă poate fi locul perfect pentru a vă limpezi mintea, oferind un refugiu atât de necesar din agitația vieții moderne. Cu toate acestea, majoritatea insulelor izolate sunt atât de îndepărtate încât atrag foarte puțini turiști. Deși unele se laudă cu valuri blânde și nisipuri curate, altele sunt mult mai înghețate și mai neospitaliere.


Insula Paștelui


Insula Paștelui

Insula Paștelui este o insulă vulcanică izolată în largul coastei chiliene. Aici oamenii timpurii Rapa Nui au ridicat aproape 1.000 de monumente masive cunoscute sub numele de moai. Cultura lor a prosperat, așa cum o demonstrează numeroasele moai gigantice de piatră și alte artefacte ale insulei. Cu toate acestea, defrișarea agricolă și șobolanul polinezian au dus la degradarea treptată. Bolile și emigrarea către alte insule precum Tahiti au redus și mai mult populația. La recensământul din Chile din 2017, 7.550 de persoane s-au înregistrat pe insulă, aproape jumătate identificându-se ca Rapa Nui.


Insulele Kerguelen


Cele mai izolate insule - Insulele Kerguelen

Insulele Kerguelen sunt o colecție de insule din subantarctica. Acest grup insular este printre cele mai îndepărtate din lume. Insulele Kerguelen se află la 2.051 de mile de orice civilizație și nu au rezidenți naturali, deși sunt ocupate în mod regulat de până la 100 de ingineri, oameni de știință și cercetători francezi în fiecare an.


Insula principală din Kerguelen, Insula Desolation, este înconjurată de aproximativ 300 de insule satelit solitare. Are o lungime de aproximativ 100 de mile și are munți care ating 2000 de m înălțime. Peste insulă, există o serie de ghețari masivi.


Insuelele Keeling


Cele mai izolate insule - Insuelele Keeling

Teritoriul Insulelor Cocos (Keeling) este un teritoriu extern australian din Oceanul Indian, care cuprinde un mic arhipelag între Australia și Sri Lanka. Numele dublu al teritoriului reflectă faptul că insulele au fost cunoscute din punct de vedere istoric fie ca Insulele Cocos, fie ca Insulele Keeling. Teritoriul este format din doi atoli formați din 27 de insule de corali, dintre care doar două – West Island și Home Island – sunt locuite. Populația de aproximativ 600 de persoane este formată în principal din Cocos Malays, care practică în cea mai mare parte islamul sunnit și vorbesc un dialect din malaeză ca primă limbă.


Grădinile locale mici și pescuitul contribuie la aprovizionarea cu alimente, dar majoritatea alimentelor și majoritatea celorlalte necesități trebuie să fie importate din Australia sau din altă parte. Deși este un teritoriu australian, cultura insulelor are influențe extinse din Malaezia și Indonezia datorită populației sale predominant etnice malay. Există o industrie turistică mică și în creștere, concentrată pe activități pe bază de apă sau în natură.


Insula Niue


Această mică țară insulară din Oceanul Pacific de Sud este situată la 2.415 km est de Noua Zeelandă. În timp ce insula este un stat asociat al Noii Zeelande, este, de asemenea, o țară independentă, cu propriul steag și guvern. Populația predominant polineziană de 1.600 de locuitori se bucură de câteva avantaje unice, inclusiv internet wireless finanțat de stat și laptopuri gratuite pentru toți elevii.


Tristan da Cunha


Cea mai izolata insula - Tristan da Cunha

Tristan da Cunha este cea mai îndepărtată insulă locuită din lume. Aceasta nu este destinația tipică de vacanță pe insulă, dar Tristan da Cunha oferă o experiență unică. Nu există unități alimentare, nu există hoteluri în această zonă, nu există carduri de credit.


În fiecare lună sunt între 17 și 26 de zile ploioase. Electricitatea este generată de generatoare diesel. Bungalouri, câmpuri de cartofi și vaci mărginesc singurul drum de pe insulă. Cea mai apropiată masă de uscat se află la 1.732 de mile de Cape Town, Africa de Sud. Bărcile fac șapte zile pentru a ajunge pe insulă și nu există aeroport. Edinburgh of the Seven Seas, singura așezare a lui Tristan da Cunha, găzduiește toți cei 269 de rezidenți ai insulei.


Vezi care sunt cele mai spectaculoase canioane din lume


Insula Macquarie


Cele mai izolate insule - Insula Macquarie

Situată la mai mult de 965 km de coasta Noii Zeelande, Insula Macquarie a fost declarată Patrimoniu Mondial de UNESCO datorită faunei sale extraordinare. Deși, de obicei, nu trăiesc mai mult de 40 de oameni în orice moment, insula susține aproximativ 3,5 milioane de păsări marine care se reproduc, inclusiv aproape un milion de pinguini.


Insula Amsterdam


Cu o populație de doar 25 de locuitori, Insula Amsterdam este administrată de Franța și este situată la mai mult de 2.500 de mile (4.000 km) depărtare de Africa continentală.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă