Cele mai căutate decorațiuni gotice

1 lună in urmă 208

Sursa goticului a apărut cu mult, mult timp în urmă și a evoluat neașteptat. Încă din secolul al XII-lea, acest stil și-a făcut simțită prezența în domenii precum arhitectură, artă și modă. De-a lungul timpului, caracteristicile sale au devenit tot mai prezente în viața cotidiană, iar influențele acestuia se regăsesc cel mai adesea în articole de vestimentație, bijuterii sau obiecte decorative. În toată lumea, zeci de bijuterii sau decorațiuni gotice se cumpără în fiecare zi. Acest stil a fost și rămâne foarte apreciat pentru elementele sale distinctive precum cromatica, materialele și designul specific, cu note macabre, dar care transmite o eleganță atipică.

Decorațiuni gotice – tendințe

Decorațiunile gotice sunt în vogă și sunt folosite tot mai mult în designul interior ca elemente ce dau o notă specială decorului, fiind admirate pentru eleganța lor rece, dar și pentru faptul că oferă originalitate încăperii. Indiferent că vrei să îți personalizezi camera sau ești un colecționar împătimit, ai la dispoziție o mulțime de decorațiuni în cele mai variate forme și modele. Acest fapt îți oferă posibilitatea să alegi foarte ușor exact ce ți se potrivește.

Iată care sunt cele mai râvnite decorațiuni gotice ale momentului:

  • Statuetele gotice sunt de departe cele mai îndrăgite. Nici nu are importanță dacă ești sau nu un adept al stilului, cu siguranță vei adora aceste piese. Pline de simbolistică și mister, vor da o notă aparte spațiului și îl vor scoate din anonimat. Statuetele sunt perfecte pentru a fi oferite drept cadou. Acestea reprezintă o alegere minunată deoarece sunt fabricate din materiale foarte calitative și există diversitate ca mărime, formă și preț.
  • Ceasurile în stil gotic reprezintă o adevărată sursă de inspirație. Poți da timpului orice însemnătate dorești alegând simbolul sau figurina potrivită. Dacă nu știi spre ce să te orientezi, aruncă o privire la Gothic Fairy, unde găsești atât ceasuri de perete, cât și ceasuri pentru birou. În aceeași notă temporală sunt și clepsidrele. Deși nu mai sunt utilizate în viața cotidiană, acestea reprezintă elemente decorative cu mare impact. Originale și construite minuțios, clepsidrele au devenit adevărate opere de artă pe care merită să le ai în colecție.
  • Tablourile gotice sunt o alegere îndrăzneață, dar care îți reprezintă cel mai bine personalitatea. Indiferent dacă preferi niște piese impunătoare sau ești o persoană minimalistă, ai posibilitatea să găsești exact ce îți dorești, deoarece există o mulțime de modele cu cromatică variată și design deosebit.
  • Dacă ești o persoană mai pragmatică, poți opta pentru decorațiuni gotice cu utilitate practică. Din fericire există multe opțiuni care te ajută să îmbini utilul cu plăcutul. Suporturi pentru chei, suporturi pentru sticlele de vin, scrumiere, veioze și oglinzi sunt doar câteva exemple de produse care te vor ajuta să îți faci viața mai frumoasă, păstrându-ți totodată stilul preferat.

Ce trebuie să știi când oferi decorațiuni gotice drept cadou

Decorațiunile gotice devin din ce în ce mai populare în rândul cadourilor. Iată ce trebuie să ai în vedere atunci când vrei să dăruiești un asemenea ornament:

  • Interesează-te dacă cel care primește cadoul este colecționar. În acest caz, poți achiziționa o piesă care să îi completeze colecția. Un asemenea cadou arată că ții la acea persoană și îi apreciezi pasiunile. Cu siguranță va fi o surpriză plăcută și foarte bine primită.
  • Află dacă persoana căreia îi este adresat cadoul preferă o anumită simbolistică. Stilul gotic este caracterizat de numeroase simboluri care ascund povești captivante. Simbolurile sunt reprezentate în multiple forme și dimensiuni, astfel poți alege o decorațiune potrivită preferințelor sale.
  • Cumpără produsul pe care persoana și-l dorește. Dacă știi exact ce anume își dorește cel drag, este cel mai sigur să îi oferi acea decorațiune gotică . Poți da o notă personală cadoului prin ambalajul folosit sau printr-o scrisoare în care să așterni câteva gânduri frumoase.
  • Alege produse calitative. Pentru a fi sigur că vei oferi un cadou de impact, optează să cumperi piese fabricate din materiale bune. Stilul gotic este definit de o calitate admirabilă, lucru de care trebuie neapărat să ții cont atunci când alegi cadoul.

Cui să îi faci cadouri gotice

Cadourile gotice sunt cu totul deosebite și nu pot fi dăruite oricui. Pentru a oferi un astfel de cadou este necesar să alegi persoana care să îl aprecieze. Astfel, este necesar ca persoana căreia îi faci cadoulsă fie adepta acestui stil. Datorită elementelor specifice, cei care adoptă stilul gotic se disting foarte repede deoarece folosesc accesorii sumbre și ținute în culori reci. Deși acest criteriu este cel mai la îndemână, sunt foarte mulți simpatizanți discreți ai acestui stil. În consecință, nu este exclus să dăruiești o decorațiune gotică unei persoane care nu optează pentru un stil vestimentar specific, însă apreciază calitatea și ineditul.

Nu ezita să dai personalitate decorului casei tale și îndrăznește să alegi decorațiunilede la Gothic Fairy. Poți comanda în siguranță de pe site sau poți merge în magazinul fizic pentru a te convinge de alegerea făcută.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă