Cele mai accesibile orașe din România în care să stai în chirie

3 săptămâni in urmă 21

Deși Capitala are cea mai variată piață a chiriilor din România, Bucureștiul se regăsește abia pe locul doi în topul celor mai accesibile orașe din punct de vedere al raportului chirie / salariu mediu, arată un raport realizat de Picodi.com, care analizează ofertele de pe piața imobiliară din România, le compară cu salariile medii, rezultând un clasament în funcție de accesibilitate.

Printre cele mai mari 15 orașe luate în considerare în studiu, cel mai mare cost mediu al închirierii unui apartament cu un dormitor în martie 2021 a fost observat în Cluj-Napoca – aproximativ 300 euro pe lună. Brașovul s-a clasat pe locul doi (299 euro), urmat de Capitală, pe locul trei (282 euro). Pe de altă parte, cele mai ieftine locuri unde poți închiria un apartament sunt Bacău și Arad. În aceste orașe, prețul mediu al unui apartament cu un dormitor este de 196 euro.

Este demn de remarcat faptul că salariile medii variază de la oraș la oraș. Nu este surprinzător faptul că Bucureștiul preia conducerea în ceea ce privește câștigurile cu o medie de 4.260 lei pe lună după impozite, potrivit INSEE. Interesant este faptul că Brașovul și Cluj-Napoca completează primele 3 orașe românești cu cele mai mari salarii (3.982 lei și 3.867 lei respectiv).

Citește integral pe economedia.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă