Cel puţin zece persoane au fost rănite după ce pasagerii unui tren au fost atacaţi cu un cuţit, în Tokyo

2 luni in urmă 27

De Ovidiu Cojocaru.
Publicat: 07.08.2021, 07:39.
Actualizat: 07.08.2021, 07:39

Un bărbat a înjunghiat folosind un cuţit cel puţin zece pasageri într-un tren, vineri, la Tokyo. Agresorul este în custodia poliţiei, informează AP, citând autorităţile şi presa din Japonia. Un pasager a fost rănit grav.

Cel puţin zece persone au fost rănite

Cel puţin zece persone au fost rănite

Profimedia

Suspectul a lăsat în urmă cuţitul în momentul în care a fugit şi ulterior s-a predat, la un magazin, transmite News.ro.

Nouă dintre răniţi au fost transportaţi la spitalele din zonă. Al zecelea rănit a putut pleca singur. Toţi răniţii erau conştienţi în momentul intervenţiei salvatorilor. Un martor a declarat că a văzut pasageri ieşind în fugă din vagoane, strigând că a avut loc un atac cu cuţitul şi cerând ajutor.

Atacul a avut loc în apropierea staţiei de cale ferată Seijogakuen

Alt martor a afirmat că a văzut pasageri însângeraţi care ieşeau din tren, în timp ce se făcea un apel pentru a se găsi doctori care să intervină rapid.

Au intervenit la locul în care a avut loc atacul zeci de salvatori şi poliţişti. NHK a anunţat că atacatorul a intrat la ceva timp după atac într-un magazin, a spus că el este suspectul şi că a obosit să tot fugă. Administratorul magazinului a sunat la poliţie după ce a văzut că bărbatul avea pete de sânge pe cămaşă. O studentă, a fost grav rănită, în timp ce restul pasagerilor au suferit răni mai puțin grave.

Presa locală a transmis că suspectul a spus polițiștilor: "Am început să simt că vreau să ucid femei care păreau fericite. Am vrut doar să ucid o mulțime de oameni".

Atacurile de acest fel sunt rare în Japonia, dar în trecut au mai existat astfel de evenimente produse de către agresori necunoscuți victimelor. În iunie 2008, un bărbat aflat într-un camion a intrat într-o mulțime în popularul cartier Akihabara și apoi a sărit din vehicul și a început să înjunghie pietonii, bilanţul morţilor fiind de şapte persoane.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă