Cel puțin zece migranți au murit, după ce o camionetă care-i transporta s-a răsturnat în Texas

2 luni in urmă 27

O camionetă supraîncărcată, care se presupune că transporta migranți ilegali, s-a răsturnat, miercuri, în statul american Texas, în apropierea graniței cu Mexicul. În accident au murit zece persoane, iar alte 20 au fost rănite, relatează AFP, citată de News.ro.

Accidentul s-a produs miercuri în jurul orei locale 16.00, în apropierea orașului Falfurrias, aflat în apropierea graniței cu Mexic.

Atunci, potrivit unui martor, o camionetă marca Ford care rula cu viteză pe autostradă a derapat, s-a lovit de un stâlp electric de metal şi de un panou de semnalizare, apoi s-a răsturnat.

Duba, concepută pentru a transporta 15 pasageri, era foarte grea și s-a răsturnat după ce șoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă, a anunțat șeriful Urbino Martinez.

„Se pare că este vorba despre migranţi fără documente, însă este necesar să cooperăm cu consuatele vizate”, a declarat AFP un purtător de cuvânt al Departamentului Securităţii Publice din Texas, sergentul Nathan Brandley.

Texas; an overloaded van with 30 illegal immigrants crashed in southern Texas on Wednesday, as it veered off Highway 281 in Encino, Texas, about 50 miles north of McAllen, & struck a metal utility pole about 4p (5pET) killing 10 occupants & critically injuring many of the others. pic.twitter.com/kGtoc7DxG9

— @KassMedefer (@KMedefer) August 5, 2021

În urma accidentului, șoferul și nouă dintre pasageri au murit pe loc, în timp alte 20 de persoane aflate în camionetă au fost rănite, ele fiind transportate la spitalele din zonă.

Captură video

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă