Cel puțin șapte morți, după un cutremur puternic în Indonezia

1 lună in urmă 24

Principala insulă din Indonezia, Java, a fost zguduită sâmbătă, 10 aprilie, de un seism, de magnitudine 6, care a provocat moartea a cel puţin şapte persoane în regiunea Malang, potrivit ultimului bilanţ anunţat de autorităţi, scrie Agenția France Presse, citată de News.ro.

Epicentrul cutremurului, care a avut loc după-amiază, a fost la 45 de kilometri de Malang, o aglomerare de aproape 3 milioane de locuitori.

Seismul, înregistrat la o adâncime de 82 de kilometri, a dus la importante pagube la sute de locuinţe, precum şi numeroase clădiri publice.

Mai multe clădiri, printre care o instituţie parlamentară, o şcoală, un spital şi locuinţe din diferite oraşe, au fost avariate.

„Potrivit ultimelor informaţii, şapte persoane au fost găsite decedate, două au fost grav rănite şi zece au răni mai puţin grave”, a detaliat purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale de gestionare a catastrofelor, Raditya Jati.

Mai multe sate din zonă au fost evacuate, a adăugat el. 

Bilanțul deceselor ar putea crește în următoarele ore.

Această nouă catastrofă naturală are loc în momentul în care ţara a fost afectată de un violent uragan care a lovit estul arhipelagului, provocând moartea a 200 de persoane.

Indonezia, 238.000.000 de locuitori, se confruntă în mod regulat cu cutremure sau erupţii vulcanice din cauza poziţiei pe „Cercul de foc” al Pacificului, unde plăcile tectonice intră în coliziune.

Pe 26 decembrie 2004, un cutremur cu magnitudine 9,1 în largul Sumatrei, a provocat un important tsunami. Au murit 220.000 de oameni în toate regiunea. A fost una dintre cele mai grave catastrofe naturale înregistrate vreodată. 

profimedia-0604559504Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Foto: Profimedia

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă