Cel puțin 7 persoane au murit și alte trei sunt date dispărute, după ce o stâncă uriașă a căzut peste mai multe șalupe cu turiști în Brazilia

1 săptămână in urmă 127

Cel puțin șapte persoane au fost ucise sâmbătă, după ce o stâncă masivă a căzut deasupra mai multor bărci turistice în statul brazilian Minas Gerais.

Trei persoane rămân în continuare date dispărute, dar eforturile de salvare au fost oprite sâmbătă seara din cauza „lipsei de lumină naturală” la Lacul Furnas din Capitólio.

Căutările vor fi reluate duminică la ora locală 5 dimineața, a declarat Pedro Aihara, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Pompieri din Minas Gerais, scrie CNN.

Aihara a spus că 23 din cele 32 de persoane care au fost tratate la Santa Casa de Capitólio cu răni ușoare au fost externate, în timp ce alte două au fost tratate la Santa Casa din municipiul Piumhi cu fracturi expuse.

Stânca afectată de inundațiile din ultima vreme

Eforturile de salvare vor continua cel puțin până luni, a spus Aihara, adăugând că situații precum victimele prinse sub stâncă ar putea prelungi durata acestor lucrări.

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat că Marina a desfășurat o echipă de forță de ajutor pentru a se alătura eforturilor de căutare și salvare.

Statul Minas Gerais, o zonă fără ieșire la mare din sud-estul Braziliei, a avut parte recent de inundații abundente. Vineri, Institutul Național de Meteorologie din Brazilia a emis avertismente roșii pentru Minas Gerais, proiectând peste 100 de milimetri de precipitații zilnic timp de cel puțin patru zile, a informat presa de stat Agência Brasil.

Ploile abundente au făcut ca stânca să fie desprinsă pe Lacul Furnas, potrivit Romeu Zema, guvernatorul Minas Gerais.

„Sunt solidar cu familiile în acest moment dificil”, a scris Zema pe Twitter. „Vom continua să acționăm pentru a oferi protecția și sprijinul necesar”.

Un videoclip care a fost postat pe rețelele de socializare a arătat turiști de pe alte bărci din Lacul Furnas strigând „ieșiți de acolo” chiar înainte de a cădea stânca.

Deslizamento nos Cânions na região de Capitólio próximo a Escarpas do Lago, no lago de Furnas - Minas Gerais @ESCARPAS! Sem posição sobre feridos! @Bombeiros_MG pic.twitter.com/JfDEhN7tSg

— Bruno Diniz (@Brunodiniz13) January 8, 2022

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă