Cel puțin 40 de morți, între care și copii, în atentatele sinucigașe din zona aeroportului din Kabul. Patru pușcași marini americani, uciși în explozii VIDEO

2 luni in urmă 477

Doi atacatori sinucigași s-au aruncat în aer în zona aeroportului din Kabul. Un atac a fost în zona unei porți de intrare, celălalt la un hotel din apropiere. Bilanțul victimelor este în continuă creștere. Până în prezent ar fi vorba despre cel puțin 40 de morți și 120 de răniți.

Printre cei decedați sunt și patru pușcași marini americani, iar alți trei au fost răniți. Mjoritatea răniților sunt în stare gravă, conform presei internaționale.

U.S. AMBASSADOR IN KABUL TELLS STAFF FOUR MARINES KILLED: DJ

— FXHedge (@Fxhedgers) August 26, 2021

Informația a fost confirmată și de ambasadorul SUA în Kabul.

U.S. AMBASSADOR IN KABUL TELLS STAFF FOUR MARINES KILLED: DJ

— FXHedge (@Fxhedgers) August 26, 2021

Majoritatea răniților sunt în stare critică, ei ajungând la spitalele din Kabul în urma atacurilor teroriste, potrivit unui reporter local al NYT. - AP.

At least 40 dead and 120 wounded, with the majority in critical condition, arriving at Kabul hospitals following the terror attacks, according to a local NYT reporter. — AP

— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) August 26, 2021

Armata SUA se alfă alături de talibani. Imagini dramatice filmate la unul dintre punctele de control cu o cameră montată pe casca unuia dintre pușcașii marini americani,


🇦🇫⚡️🇺🇸Side by side with the Taliban.
The US military at one of the checkpoints at the Kabul airport.
Filmed with a helmet-mounted camera of one of the American Marines.
#Afghanistan #USA pic.twitter.com/8uMJcuc1M8

— The RAGEX (@theragex) August 26, 2021

ONU condamnă atentatul terorist din Kabul

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a condamnat joi ”atacul terorist care a ucis şi a rănit un număr de civili” în apropierea capitalei afgane, Kabul, relatează Reuters.

”Acest incident evidenţiază volatilitatea situaţiei din teren în Afganistan, dar în acelaşi timp ne întăreşte hotărârea de a continua să furnizăm asistenţă urgentă în ţară în sprijinul poporului afgan”, a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric.

El a precizat că din informaţiile de până acum nu există victime în rândul personalului ONU în urma atacului de la aeroportul din Kabul.

Pentagonul a anunţat că în apropierea aeroportului din Kabul au avut loc joi cel puţin două explozii, care fac parte dintr-un ”atentat complex” în care s-au înregistrat victime civile şi militare americane. Organizaţia neguvernamentală Emergency a scris pe Twitter că cel puţin şase oameni au murit şi alţi 30 au fost răniţi în atacul de lângă aeroportul din capitala afgană.

Citeste si:

 "De 26 de ori mai mult ca la Iași"

Orban, pregătit să își dea demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților în cazul în care va pierde alegerile interne din PNL. ”Asta se va întâmpla, dar nu voi pierde”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă