Cel puţin 36 de oameni au murit în Taiwan, după ce un tren a deraiat într-un tunel

1 săptămână in urmă 1


Cel puţin 36 de persoane au decedat în urma deraierii unui tren cu 350 de pasageri, vineri dimineaţă, într-un tunel din estul Taiwanului, informează Agerpres.


Poliţia a informat că 36 de pasageri au murit, iar 61 au ajuns la spital, fiind răniţi. Alţi 72 de pasageri sunt în continuare blocaţi în vagoane. Şefa statului a ordonat spitalelor să se pregătească să primească numeroase victime. "Prioritatea absolută este acum de a salva persoanele blocate", a informat biroul său într-un comunicat.


"Mi s-a părut că a fost o zdruncinătură bruscă şi violentă şi am căzut pe jos. Am spart geamul ca să urcăm pe acoperişul trenului, pentru a ieşi", a relatat pentru postul UDN una din pasagere. Trenul, care transporta circa 350 de pasageri şi număra opt vagoane, făcea legătura între Taipei şi oraşul Taitung, situat în sud-estul insulei.


Accidentul a avut loc pe linia feroviară estică a Taiwanului, în jurul orelor 09:30 (01:30 GMT), lângă oraşul de coastă Hualien.


Potrivit mass-media, accidentul ar fi fost cauzat de un utilaj de construcţie care a alunecat de pe un terasament înainte de a izbi trenul ce tocmai intra în tunel.


Potrivit BBC, acesta pare a fi cel mai grav accident feroviar din Taiwan din ultimele decenii. Cea mai recentă deraiere de tren din Taiwan a avut loc în 2018 şi s-a soldat cu 18 morţi, în sudul extrem al aceleiaşi linii feroviare. Conductorul trenului cu opt vagoane a fost acuzat atunci de omucidere din neglijenţă. Peste 200 dintre cei 366 de pasageri au fost răniţi. În 1991, 30 de pasageri au fost ucişi şi 112 răniţi în coliziunea a două trenuri.


Accidentul a avut loc în prima zi a sărbătorii anuale a "Curăţării şi măturării Mormintelor" (Festivalul Qingming sau Ching Ming), care durează un weekend întreg şi în timpul căreia drumurile şi căile ferate din Taiwan sunt în general aglomerate. În această perioadă, locuitorii se întorc în general în satele lor natale pentru a curăţa mormintele apropiaţilor şi a face ofrande.
Foto: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă