Cel puțin 34 morți și 600 de răniți, în urma unui cutremur din Indonezia. Mai multe clădiri s-au prăbușit

1 lună in urmă 14


Un cutremur cu magnitudinea 6,2 a avut loc în insula indoneziană Sulawesi, provocând moartea a zeci de persoane și rănirea a altor câteva sute, relatează BBC News.


UPDATE 9.30: Bilanțul deceselor provocate de seism a urcat la 34, au anunțat autoritățile din Indonezia, citate de The Guardian.


„Bilanțul ar putea să crească, dar sperăm să nu. Multe victime sunt îngropate sub dărâmături”, a declarat un oficial din Indonezia.


Totodată, peste 630 de oameni au fost răniți, iar aproximativ 10.000 de locuitori au fost evacuați, după ce seismul a provocat alunecări de teren.


Seismul a avut loc vineri dimineață, la câteva ore după ce un alt cutremur, cu magnitudinea de 5,8, a avut loc în aceeași zonă, însă fără să provoace pagube.


Cutremurul cu magnitudinea de 6,2 a dus la prăbușirea mai multor clădiri, printre care hoteluri și sediul guvernatorului. Totodată, aproximativ 600 de persoane au fost rănite.


Zeci de oameni, pacienți și cadre medicale, sunt prinși sub dărâmăturile unui spital care s-a prăbușit.


Echipajele de salvare caută supraviețuitori sub dărâmăturile unei clădiri | Foto: EPA

Autoritățile au avertizat că seismul poate fi urmat și de alte replici, fiind posibil să apară un val tsunami. În acest moment, nu a fost emisă o avertizare de tsunami


Arhipelagul indonezian se află pe Cercul de foc al Pacificului, o zonă cu o puternică activitate seismică. În 2018, un cutremur cu magnitudinea de 7,5, urmat de un tsunami pe insula Sulawesi, a făcut peste 4.300 de morţi şi dispăruţi. Totodată, în 2004, un tsunami provocat de un cutremur cu magnitudinea 9,1 a dus la moartea a 226.000 de oameni în Oceanul Indian, dintre care peste 120.000 din Indonezia.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă