Cel puțin 20 de morţi şi 30 de răniţi, după explozia unei maşini capcană, lângă un restaurant din capitala Somaliei

1 lună in urmă 2

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și 30 rănite de explozia unei maşini în care se afla o bombă, chiar în fața unui restaurant lângă portul din capitala Somaliei, Mogadishu, a declarat un oficial al serviciilor de urgență.

Explozia unei maşini capcană a făcut peste 20 de morţi în Somalia

Profi Media

Atac sinucigaş în capitala Somaliei, peste 20 de morţi

"Până acum am transportat 20 de oameni morți și 30 de răniți de la scena exploziei", a declarat pentru Reuters dr. Abdulkadir Aden, fondatorul serviciilor de ambulanță AAMIN.

Explozia a avut loc la restaurantul Luul Yemeni de lângă port, au spus martorii.

"O mașină care se apropia cu viteză a explodat la restaurantul Luul Yemeni. Mă duceam la restaurant, dar am fugit înapoi când explozia a zguduit totul și a acoperit zona cu fum", a declarat pentru Reuters rezidentul Ahmed Abdullahi, care locuiește în apropierea locului.

Nimeni nu și-a asumat răspunderea pentru explozie.

Grupul islamist al Shabaab efectuează frecvent astfel de bombardamente în Somalia și în alte părți, ca parte a campaniei sale pentru a răsturna guvernul central al țării africane și a-și stabili propria regulă bazată pe interpretarea strictă a legii islamice sharia.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

explozie somalia atac masina bomba restaurant
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă