Cel puţin 17 persoane au fost ucise, la Kabul, de focuri de armă de celebrare

1 lună in urmă 19

Cel puțin 17 persoane au fost ucise în focuri de celebrare în Kabul, după ce surse talibane au declarat că luptătorii lor au preluat controlul asupra Văii Panjshir, ultimul bastion anti-taliban din Afganistan, scrie Reuters.

Cel puţin 17 persoane au fost ucise, la Kabul, de focuri de armă de celebrare

Cel puţin 17 persoane au fost ucise, la Kabul, de focuri de armă de celebrare

Profimedia Images

Agenția de știri Shamshad a transmis vineri că „împușcăturile de celebrare” din Kabul au ucis 17 persoane și au rănit alte 41. Cel puțin 14 persoane au fost rănite în focuri de sărbătoare în provincia Nangarhar, la est de capitală, potrivit Gulzada Sangar, purtătorul de cuvânt al unui spital regional din capitala provinciei Jalalabad.

Principalul purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, i-a mustrat pe cei care au celebrat în felul acesta, îndemnându-i pe făptași să renunţe la astfel de gesturi.

„Evitaţi să trageţi în aer şi mulţumiţi-i, în schimb, lui Allah”, a transmis Mujahid pe Twitter. „Gloanţele pot răni civili. Nu trageţi fără să fie necesar”.

Lideri ai opoziţiei contra talibanilor au negat, însă, că provincia Panjshir ar fi căzut în mâinile acestora.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

 „Dintr-o dată privea în gol”

1

Un bărbat dărâmat de durere a povestit trauma prin care a trecut văzându-şi soţia, mamă a trei copii şi însărcinată cu cel de-al patrulea, pierind sub ochii lui. A crezut până în ultimul moment că totul va fi bine, dar adevărul s-a dovedit a fi necruţător.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă