Cel puțin 17 pacienți au murit într-un spital din Mexic, după ce ploile abundente au inundat unitatea

1 lună in urmă 19

Cel puțin 17 oameni internați într-un spital din statul Hidalgo, în centrul Mexicului, și-au pierdut viața, după ce ploile care au căzut în cantități mari au inundat unitatea medicală, au anunțat marți oficialii citați de BBC.

Potrivit oficialilor, ploile au provocat revărsarea râului Tula, iar apa care a pătruns în spitalul general a întrerupt alimentarea cu energie electrică. Unele dintre victime erau pacienți cu COVID care erau conectați la oxigen.

Salvatorii au evacuat aproximativ 40 de pacienți. Între timp, o barcă care-l transporta pe Omar Fayad, guvernatorul de stat s-a scufundat în râu. El a anunțat pe Twitter că nu a fost rănit, adăugând că statul va continua să coordoneze operațiunile de urgență în zonele afectate.

Heavy rain and flooding in a municipality in central Mexico causes several deathsIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Preşedintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, a transmis pe contul său de Twitter că este foarte întrustat de moartea celor 17 pacienţi ai spitalului.

„Este o zi foarte tristă” pentru Mexic, a spus el.

El a îndemnat locuitorii din zonele joase să se mute în adăposturi sau să stea cu rudele sau prietenii în locuri mai sigure.

Autoritățile au mai anunțat că alte două persoane au murit din cauza inundaţiilor la Ecatepec, o suburbie a capitalei Ciudad de Mexico, unde numeroase străzi au fost inundate.

Peste 30.000 de persoane din orașele din Mexic au fost afectate de ploile abundente, căzute în special luni, și care au provocat revărsarea râurilor.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă