Cel puțin 16 persoane au murit în Pakistan, în urma unei furtuni de zăpadă/ Alți 1000 de oameni sunt blocați în mașini așteptând să fie evacuați

2 săptămâni in urmă 21

Cel puţin 16 persoane au murit în maşinile lor din cauza frigului şi mai multe au rămas blocate după o furtună de zăpadă care a acoperit drumurile de acces spre o populară zonă muntoasă din Pakistan, aflată la 65 de kilometri distanţă de Islamabad, relatează sâmbătă EFE.

Peste 100.000 de vehicule cu turişti au intrat vineri în staţiunea muntoasă din Murree, „dintre care peste 1.000 continuă să fie blocaţi aşteptând să fie evacuaţi în cursul serii”, a declarat ministrul de interne pakistanez, Sheikh Rashid Ahmed.

„Între 16 şi 19 persoane au murit în vehiculele lor vineri noapte”, a precizat ministrul Rashid.

Operaţiunea de salvare continuă, în cazul în care condiţiile meteo permit acest lucru, prin trimiterea de elicoptere pentru a evacua persoanele blocate încă în maşinile lor. La operaţiune participă agenţi de poliţie şi mai multe plutoane de militari care încearcă să degajeze drumurile de zăpadă.

Guvernul provinciei Punjab notează într-un comunicat că peste 23.000 de vehicule au fost evacuate din zonă în cursul nopţii de vineri.

Autorităţile au dispus închiderea drumurilor de acces spre populara destinaţie turistică din Murree, fiind permisă doar intrarea vehiculelor care aduc pături şi provizii.

Mai multe clipuri filmate de turişti arată persoane, care s-au încumetat să-şi părăsească maşinile, înfruntând nămeţii în căutare de adăposturi.

Potrivit mediilor locale, cel puţin şapte persoane din aceeaşi familie au murit de frig în maşina lor.

Datorită apropierii de capitală, staţiunea Murree este o destinaţie foarte populară pentru turişti în weekend, mai ales iarna când ninsoarea acoperă culmile din zonă.

Potrivit agenţiei meteo, stratul de zăpadă măsoară aproape un metru la Murree, iar temperaturile au scăzut în cursul nopţii de vineri mult sub zero grade.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels/ AaDil

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă