Cel mai tânăr jucător din istoria Premier League a debutat astăzi » Cine e „decarul” pe care mizează liderul

1 săptămână in urmă 17

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 septembrie 2022, 17:28 / Actualizat duminica, 18 septembrie 2022 17:29

„Tunarul” Ethan Nwaneri a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Premier League. La vârsta de 15 ani și 181 de zile a debutat în victoria lui Arsenal de pe terenul lui Brentford, scor 3-0.

Arsenal și-a asigurat rapid victoria în meciul cu Brentford, 3-0 încă din minutul 49, așa că Mikel Arteta și-a permis să experimenteze. În prelungirile partidei l-a înlocuit pe portughezul Fabio Vieira, autor al unui gol superb în minutul 49, cu mijlocașul englez Ethan Nwaneri. Momentul a fost unul istoric. 

Internaționalul U17 a devenit cel mai tânăr fotbalist din istoria Premier League, la vârstă de doar 15 ani și 181 de zile. I-a depășit pe Harvey Elliott (16 ani și 30 de zile) și pe Jack Wilshere (16 ani și 256 de zile).

Ethan Nwaneri, cel mai tânăr fotbalist din istoria Premier League 

Caracterizat drept un mijlocaș creativ, un „decar” veritabil, Ethan juca pentru formația U19 a „tunarilor” încă de la vârsta de 18 ani. Este un produs 100% al academiei lui Arsenal.

Ambii părinți ai lui Nwaneri sunt nigerieni, dar a preferat să evolueze pentru naționalele Angliei. Are 6 prezențe la reprezentativa U16 și 3 la cea U17.

VIDEO Momente de excepție cu Nwaneri în tricoul lui Arsenal 

Debutul de debut al lui Ethan Nwaneri va fi o amintire plăcută pentru englez. Arsenal s-a impus cu 3-0 la Brentford și este prima în Premier League. Are 18 puncte, unul peste Manchester City și Tottenham.

Citește și alte știri din fotbalul european: 

S-au săturat de el! » Fanii lui Bayern cer plecarea lui Mane de la echipă: „O absurditate de jucător! Trebuie vândut la Guangzhou”

Ladislau Boloni pune la îndoială implicarea jucătorilor lui Metz: „Credem sau nu? Sunt îngrijorat”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă