Cel mai scump transfer din istoria Barcelonei nu este achitat nici acum. Câți bani trebuie plătiți în timp scurt

4 zile in urmă 14

  • Media: Fotbal Club, miercuri, 19:30, Digi Sport 1

  • Media: Digi Sport Special, miercuri, 21:30, Digi Sport 1

Barcelona trebuie să mai achite 42 de milioane de euro pentru transferul lui Coutinho, de la Liverpool, în 2018

Chiar dacă brazilianul a fost cumpărat de Barca în ianuarie 2018, catalanii mai au de achitat acum 42 de milioane de euro. Mijlocașul de 29 de ani este cel mai scump jucător cumpărat vreodată de Barcelona. A costat 135 de milioane de euro, cu toate bonusurile incluse.

Suma este egală cu cea plătită de catalani Borussiei Dortmund pentru Ousmane Dembele, în vara lui 2017, însă vestea bună este că, în acest caz, banii au fost achitați.

În plus, au fost plătiți între timp și banii pentru Griezmann, care a costat 120 de milioane de euro în iulie 2019. Acum, Griezmann se află din nou la Atletico, împrumutat de catalani până la finalul sezonului, pentru 10 milioane de euro.

În total, Barcelona trebuie să achite în termen scurt, 115 milioane de euro, aici fiind inclusă și suma datorată pentru Coutinho.

Barcelona trebuie să plătească transferurile unor jucători care nici măcar nu se mai află la echipă

Hai în Digi Online să-l vezi pe Howard Greenberg, unul dintre cei mai vicleni, bizari și temători avocați ai apărării penale din New York. Azi de la 21:50, numai pe Digi Life!

Spaniolii de la Sport au publicat luni un bilanț realizat de 2playbook, în cadrul căruia apar sumele datorate de Barcelona cluburilor de la care a transferat jucători în ultimele sezoane. Cea mai mare datorie este către Juventus, pentru transferul lui Miralem Pjanic, împrumutat între timp la Beșiktaș: 51,3 milioane de euro.

De asemenea, pentru transferul lui Frenkie de Jong, Ajax mai trebuie să primească 48 de milioane de euro, în timp ce Liverpool așteaptă 42,6 milioane de euro pentru mutarea lui Coutinho. Majoritatea mutărilor pentru care catalanii sunt datornici s-au realizat în mandatul fostului președinte Josep Bartomeu, cel considerat vinovatul principal pentru situația în care se află clubul.

Pe listă apar și unii fotbaliști care nu mai aparțin în niciun fel de clubul catalan, precum Arthur, Malcom, Nelson Semedo, Emerson Royal sau Denis Suarez, dar și alții. În total, Barcelona are de plătit 231,2 milioane de euro către mai multe cluburi. În schimb, catalanii trebuie să primească și ei un total de 25,4 milioane de euro din partea altor echipe sub formă de datorii, pentru jucătorii pe care i-a cedat.

  • Pentru a ajuta clubul, mai mulți jucători au acceptat diminuarea salarilor.
  • Doar în sezonul trecut, pierderile Barcelonei au fost de 481 de milioane de euro.
Etichete: barcelona , philippe coutinho , datorii barcelona
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă