Cel mai ”nasty” din istoria tenisului! Ilie Năstase, lider detașat într-un top nedorit

1 lună in urmă 2

UCL: Real Madrid - Atalanta, marți, 22:00, Digi Sport 1

UCL: Manchester City - Borussia Monchengladbach, marți, 22:00, Digi Sport 2

Bosniacul, locul 125 în ierarhia ATP, a intrat, astfel, într-o companie a jucătorilor care au fost descalificați de la turnee, în care se mai regăsesc nume grele din istoria tenisului masculin, precum Ilie Năstase, John McEnroe, Andre Agassi sau, mai nou, Novak Djokovic.

Ilie Năstase, tenismenul care a fost descalificat de cele mai multe ori

Într-un top al sportivilor cu cele mai multe descalificări în carieră, prima poziție îi aparține, de departe, lui Ilie Năstase, căruia nu întâmplător i-a fost dată porecla ”Nasty”, obraznic în limba română, atât ca urmare a numelui, cât și a comportamentului din teren.

Ilie Năstase, fost lider mondial, a fost descalificat de cinci ori în carieră, cifră ce îi oferă un avantaj confortabil în topul amintit, în care poziția secundă le revine americanilor Jimmy Connors, John McEnroe și Andre Agassi, fiecare cu câte două astfel de penalizări drastice în carieră, conform Tennismylife, care a colectat datele din baza de date a ATP.

Ilie Năstase a fost descalificat prima dată în 1974, la Indianapolis, în setul doi al meciului cu Raul Ramirez.

În 1976, la Bournemouth, Ilie Năstase a suferit al doua descalificare, în primul set al unui meci cu Patrick Proisy. La doar câteva luni distanță, a încheiat prematur, în decisiv, jocul cu Artur Ashe de la Turneul Campionilor. 

Anul următor, a fost descalificat și de la Palm Springs, în al doilea set al meciului cu Roscoe Tanner, în timp ce în 1980 comportamentul i-a adus pierderea partidei cu Vijay Amritraj, de la WCT Invitational.

Etichete: ilie nastase , descalificări tenis
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă