Cel mai mare tabou din lume, „The Journey of Humanity”, a fost vândut cu 62 de milioane de dolari

3 săptămâni in urmă 4

Lucrarea artistului britanic Sacha Jafri, care reprezintă cel mai mare tablou din lume pe pânză, a fost vândută cu 62 milioane de dolari la o licitație din Dubai, Emiratele Arabe Unite, au anunțat, marți organizatorii, informează The Guardian.

„The Journey of Humanity” (Călătoria umanității) este o lucrare împărțită în 70 de secțiuni încadrate care se întind pe 1.595,76 metri pătrați – echivalentul a aproape patru terenuri de baschet.

Organizatorii licitației au declarat că lucrarea s-a vândut pentru 62 de milioane de dolari, dublul sumei vizate, banii fiind destinați organizațiilor de caritate care îi ajută pe copii.

Andre Abdoune, cetățean francez cu domiciliul în Dubai, a cumpărat toate cele 70 de segmente ale imensului tablou, luni, în cadrul licitației.

Lucrarea, confirmată de Guinness World Records ca fiind cea mai mare pânză de artă, fusese expusă în sala de bal „Atlantis” de la hotelul Palm și a fost menită inițial să fie vândută pe segmente.

„Provin dintr-o familie săracă și știu cum este uneori să nu mănânci nimic, dar măcar am avut dragostea părinților mei, noroc de școală și sprijin”, a spus Andre Abdoune, care conduce o afacere cu criptomonede.

„Pictura mi-a făcut o impresie foarte puternică când am văzut-o și, pentru mine, ar fi fost o greșeală să separăm segmentele”, a precizat Andre Abdoune.

De asemenea, acesta a subliniat că pandemia de coronavirus a afectat numeroși copii din întreaga lume. „Trebuie să reacționăm, așa că, dacă pot să aduc mica mea piesă în puzzle, sunt fericit”, a conchis Andre Abdoune.

Artistul care a realizat lucrarea, Sacha Jafri, își propune să strângă 30 de milioane de dolari pentru finanțarea inițiativelor de sănătate, salubrizare și educație pentru copiii din părțile sărace ale lumii.

În vârstă de 44 de ani, Sacha Jafri speră că pictura sa va declanșa o mișcare umanitară.

Copii din 140 de țări au trimis online opere de artă pentru a fi incluși în creația lui Jafri, care a fost finalizată la sfârșitul lunii septembrie 2020.

w_56387055Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă