Cel mai mare manager de criptomonede din lume: Bitcoin este viitorul banilor, un „aur digital” care protejează de inflație

3 luni in urmă 1


Bitcoin nu este o modă care se va duce în timp, spune Michael Sonnenshein, directorul Grayscale Investments, care are sub tutelă investiții de 11 miliarde de dolari în monede virtuale, scrie Business Insider.


Faptul că nu putem cumpăra o cafea cu Bitcoin nu este un argument rezonabil împotriva acestuia, spune Sonnenshein.


Potrivit managerului, implicarea marilor jucători din domeniul financiar în acest sector „vorbește în mod real despre puterea acestei clase de active și validează implicarea celorlalți oameni din domeniu”.


Acesta spune că pandemia de coronavirus a fost un alt element care a crescut investițiile în Bitcoin.


Metodă de protecție împotriva inflației


Potrivit lui Sonnenshein, investitorii ignoră faptul că nu putem face achiziții cu Bitcoin, fiind folosit mai mult ca un „aur digital”, ca măsură împotriva inflației și mai puțin ca monedă și mijloc de plată.


„Cred că aceștia înțeleg azi că achiziția Bitcoin și includerea sa în portofoliile lor au ca scop stocarea valorii, protecția împotriva inflației, un aur digital, o formă digitală a banilor care este mult mai potrivită în lumea digitală în care trăim astăzi față de depozitarele istorice de valoare precum aurul și care sunt mult mai potrivite într-o lume caracterizată prin schimburi fizice. Ei îl văd ca pe unul dintre următorii pași în evoluția banilor și ceea ce constituie stocarea de valoare”, a punctat managerul de investiții.


Un Bitcoin are 100 de milioane de subunități


Algoritmii pe care se bazează Bitcoin fixează un număr finit de monede, de 21 de milioane.


Dar Sonnenshein spune că oamenii trebuie să treacă peste ideea că există un număr fix de Bitcoin în circulație, pentru că fiecare din acestea poate fi divizată la opt decimale, astfel că fiecare Bitcoin are 100 de milioane de subunități.


Bitcoin este cea mai populară criptomonedă. În 2020, aceasta a crescut puternic, cu 117%, ajungând la 18.000 de dolari pe unitate în această săptămână.


Înghesuială mare la investiții


Compania de plăți electronice PayPal a anunțat recent lansarea unui serviciu prin care se pot cumpăra, deține și vinde criptomonede în SUA, urmând ca de la anul să poată fi folosite la plăți către comercianții care acceptă acest mijloc.


O altă companie de plăți, Square, deținută de Jack Dorsey, șeful Twitter, are de mai mult timp opțiunea achiziției de criptomonede. În fapt, Square chiar a investit în 5.000 de monede Bitcoin în luna octombrie, în vreme ce firma americană Microstrategy a cumpărat 16.796 de monede Bitcoin, investind 175 de milioane de dolari, conform CoinDesk.


În Europa, aplicația financiară Revolut oferă, la rândul ei, posibilitatea investiției în monede digitale.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă