Cel mai lung tur de campionat din istoria Ligii Florilor s-a încheiat. România va avea o campioană în acest sezon + Bătălie în trei pentru titlu

6 zile in urmă 90

Cel mai lung tur de campionat din istoria Ligii Florilor s-a încheiat miercuri seara, cu partida Rapid București – SCM Rm. Vâlcea, scor 14-25.

Prima etapă s-a disputat în 14 octombrie, astfel că prima jumătate de sezon a durat 6 luni minus o săptămână.

La sfârșitul turului, CSM București este lider cu 40 puncte, fiind urmată de Minaur Baia Mare – 37 puncte și SCM Rm. Vâlcea – 36 puncte. Așadar, lupta la titlu se va da în trei în a doua jumătate a sezonului.

Cel mai lung tur de campionat din istoria Ligii Florilor s-a încheiat

Cel mai lung tur de campionat din istoria Ligii Florilor s-a încheiat marți și miercuri cu jocurile din cadrul etapei a 15-a. Primele trei clasate au câștigat fără probleme. CSM București a întrecut, marți, Dacia Mioveni cu 28-23. Azi a venit rândul celorlalte două formații de pe podium să se impună la pas: Minaur – CSM Galați 37-32, Rapid – Vâlcea 14-25.

Acest ultim meci se anunța un veritabil derby. Dar trupa lui Florentin Pera s-a impus la scor, chiar dacă nu a avut două jucătoare de bază, pe Minevskaja și Glibko. Cele mai bune jucătoare au fost chiar viitoarele componente ale Rapidului, Lopez și Fernandez, care au marcat împreună 7 goluri. Un mare plus după acest meci îl poate primi și portarul Daciana Hosu.

Cel mai lung tur de campionat Alicia Fernandez va pleca la Rapid la sfârșitul sezonului © FOTO: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES

În celelalte partide ale etapei a 15-a s-au consemnate rezultatele:

Gloria Bistrița – Activ Ploiești 28-25

U Cluj – SCM Craiova 27-21

CSM Slatina – HC Zalău 18-21

Dunărea Brăila – Gloria Buzău 25-25.

De unde se pleacă în retur

În timp ce alte campionate intră în faza finală, întrecerea feminină din România se pregătește să demareze returul la sfârșitul lunii aprilie.

Sunt multe cluburi care au îndoieli că acest sezon va fi dus la bun sfârșit. Mai sunt de jucat încă 15 etape în mai puțin de 2 luni. Asta în condițiile în care Minaur și CSM București sunt calificate în fazele finale ale cupelor europene. Federația Română de Handbal este într-un contact cu EHF și speră să obțină o aprobare pentru a anunța echipele pentru viitoarea ediție a cupelor europene undeva pe la jumătatea lunii iunie.

În acest moment mai este nevoie de disputarea unei singure etape pentru ca titlul de campioană să poată fi decernat. Conform reglementărilor în Situații Speciale, campionana poate fi decernată dacă s-au disputat peste 50%+1 din etapele programate.

Plecând de la premisa că acest sezon se poate încheia pe teren, în retur va fi o luptă în trei la titlu. Meciurile directe sunt programate astfel: Vâlcea – Minaur (etapa a 19-a), CSM București – Minaur (etapa a 22-a), CSM București – Vâlcea (etapa a 25-a).

Gloria Buzău a luat o opțiune deja importantă pentru a prinde locul 4, unul de European Handball League, având la finalul turului 4 puncte avans față de următoarea clasată, Măgura Cisnădie. Va fi luptă și pentru locul 5, care ar permite solicitarea unui wildcard pentru cupele europene. Cinci echipe sunt în această „întrecere”. Măgura (22 puncte), Brăila (22), Rapid (21), Gloria Bistrița (21), HC Zalău (21).

Pentru evitarea retrogradării (locurile 13-15) și a turneului de baraj (locurile 11-12) se luptă șase echipe: Slatina (16 puncte), Craiova (12), Dacia Mioveni (12), Galați (7), Cluj (6), Activ Ploiești (5).

The post Cel mai lung tur de campionat din istoria Ligii Florilor s-a încheiat. România va avea o campioană în acest sezon + Bătălie în trei pentru titlu appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă