Cei mai mulți ruși vor fi mobilizați din regiunile centrale și vestice ale țării, anunță un oficial al Dumei de Stat

5 zile in urmă 25


Andrei Kartapolov, preşedintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat, a anunțat, miercuri, că mobilizările vor fi făcute în funcție de populația fiecărei regiuni a Federației Ruse, cei mai mulți urmând a fi chemați sub arme rezerviștii din zona centrală și vestică a țării, informează Interfax.ru.


„Cel mai probabil, vor fi chemați mai mulți oameni din regiunile de vest și centrale ale Federației Ruse. Fiecare reprezentant al Federației Ruse primește o comandă de distribuție în funcție de capacitățile sale”, a declarat Andrei Kartapolov.


„Comparați, de exemplu, regiunea Moscova, teritoriul Krasnodar și republica Saha-Yakutia. Desigur, nu sunt comparabile în ceea ce privește resursele de mobilizare", a spus Andrei Kartapolov în cadrul unei conferințe de presă.


Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri mobilizarea parțială, denunțând faptul că „Occidentul vrea să ne distrugă țara”.


Mai mult, Vladimir Putin a avertizat Occidentul că este dispus să folosească armele nucleare, afirmând apăsat că „nu este o cacealma”.


Potrivit ministrului rus al apărări, Șoigu, în urma anunțului lui Vladimir Putin de mobilizare parțială, aproximativ 300.000 de rezerviști vor fi chemați sub arme.


FOTO: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă